Teknoloji

Yeni 16 inç MacBook Pro’da keşfedilen gizemli sensör

16 inç macbook pro

Apple’ın 16 inç MacBook Pro bilgisayarı sadece daha büyük bir ekrana sahip değil. Aynı zamanda makas tuşlu klavye, daha güçlü hoparlörler, daha iyi mikrofon gibi yenilikleri getiriyor. Ve bir de kapak açı sensörü taşıyor.

MacRumors, yeni sensörün varlığına Apple Yetkili Servis Sağlayıcılarına gönderilen bir servis dokümanında rastladı. Bu bilgiyi de bilgisayar içinde küçük bir sensör bulan iFixit ile paylaştı. Ayrıca MacBook Pro’nun menteşesinin içinde bir mıknatıs bulunduğunu, buna eşlik eden ok sayesinde menteşenin polaritesinin gösterildiğini belirtti.

Kapak açı sensörüyle ilgili bildiklerimiz sadece bununla sınırlı değil. Adını dikkate alırsak, bu sensör kapağın tam açısını bir şekilde izleyebiliyor. iFixit, sensörün ekranın kaç kere ayarlandığının geçmişini tutmaya yardımcı olduğunu da belirtiyor. Belki de Apple, Flexgate benzeri arka aydınlatma sorunlarının gelecekte dizüstü bilgisayarlarda görünmesine karşın, tanıya yardımcı olması amacıyla bu bileşeni eklemeyi uygun görmüştür.

Apple’dan daha fazla bilgi gelmeden bu sensörün ne için yerleştirildiğini tam olarak bilmek zor. MacRumors servis dokümanında, hem bilgisayarın ekranının hem de kapak açı sensörünün tamirin bitirilmesinden önce kalibre edilmeye ihtiyaç duyduğunu yazdığını belirtti. Görünüşe göre, Apple bu sensörün düzgün bir şekilde işlediğinden her zaman emin olmak istiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER