Teknoloji

Apple’dan 2016 model MacBook Pro modelleri için ücretsiz tamir programı

apple macbook pro

Apple 2016 model MacBook Pro sahibi olup da ekran arka aydınlatmasıyla ilgili sorun yaşayan müşterilerine yönelik ücretsiz tamir programı başlattı. Söz konusu problemin giderek eskiyen dizüstü bilgisayarlarda görülmeye başlandığı söyleniyordu.

Dün duyurusu gerçekleştirilen tamir programı, sadece 2016’da çıkmış 13 inç MacBook Pro modelini kapsıyor. Hem Touch Bar taşıyan hem de taşımayan modeller bu kapsama giriyor. Tamir süreci, dizüstü bilgisayarın satın alınmasından sonra geçen dört yılı içine alacak.

Geçtiğimiz aylarda 2016 MacBook Pro kullanan bazı müşterilerden dizüstü bilgisayarlarının ekranlarıyla ilgili bir sorun olduğuna dair şikayetler gelmeye başlamıştı. Alt taraftan yayılan ışığın düzensiz olduğu, bazı alanlarda sahne ışığı görünümü oluşurken bazı alanlarda oluşmadığı dillendirilmişti. Bazı çevreler tarafından “flexgate” olarak da adlandırılan bu sorun, ekranı dizüstü bilgisayarın tabanına bağlayan kablonun, aylar içinde kapağın açılıp kapanmasına bağlı olarak haddinden daha fazla esnemesinden kaynaklanıyordu. Eğer kablo yeteri kadar zarar gördüyse, ekranın tamamı da devre dışı kalabiliyor.

Apple, daha sonra çıkardığı MacBook Pro modellerinde bu kabloyu uzatarak sorunu çözmüştü. iFixit, daha uzun kablonun 2018 model MacBook Pro’da bulunduğunu ortaya çıkarırken, 2017 modellerinde bu çözümün uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmemişti. Apple, sorunun sadece 2016 modellerinin çok küçük bir yüzdesini etkilediğini söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER