Teknoloji

Yemeksepeti’nden siber saldırı açıklaması

yemeksepeti nevzat aydın siber saldırı

Yemeksepeti’nin siber saldırıya uğradığı ve bu saldırının ardından milyonlarca kullanıcının kimlik ve kredi kartı bilgilerinin korsanların eline geçtiği iddiası kısa süre önce sosyal medyada dolaşmaya başlamıştı. Korsanların gazetecilerle iletişime geçmesi ve süreci anlatan e-postalar göndermesinin ardından şirketten gelecek açıklama beklenmeye başlamıştı. Yemeksepeti siber saldırı iddiasına ilişkin açıklamayı sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptı.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Kötü niyetli bazi kişiler, kaynağı belli olmayan verileri Yemeksepeti ile ilişkilendirerek bu verileri yayınlama tehdidiyle şirketimize ulaimış ve fidye talebinde bulunmuşlardır.

Yemeksepeti olarak bu tip yasa dışı talepleri değerlendirmeye dahi almamızın mümkün olmadığını belirterek, konuyla ilgili tüm resmi kurumları bilgilendirdiğimizi ve yasal süreci başlattığımızı ifade etmek isteriz.

Yemeksepeti olarak kullanıcı verilerini korumanın en temel önceliğimiz olduğnu ve bu kapsamda siber güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde aldığımızı vurgulamak isteriz. Bu son olayla bağlantılı olarak da Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığı uzman ekiplerce detaylı bir sekilde araştırılmış, herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığı kesinlikle tespit edilmemiştir.

Diğer taraftan bir veri hırsızlığı yaşanması durumunda yapılması gerekenler kanunlarla açıkça belirlenmiş olup, Yemeksepeti olarak bugüne kadar yaptığımız gibi kanunlara uygun şekilde açık ve şeffaf bir süreç yürüteceğimizi kamuoyuna duyururuz.”

Yemeksepeti bir süre daha siber saldırı konusuyla gündemde kalacak gibi görünüyor. Şirketin açıklamasının ardından korsanlardan bir cevap gelmiş değil. Ancak korsanlar tarafından daha önce gönderilen mesajlarda sürece dair bazı arka plan bilgileri de mevcut. Korsanlar kısa süre önce görevi bırakan eski CEO Nevzat Aydın ile iletişime geçtiklerini belirtirken, ellerindeki adres defterinin genişliğine de vurgu yapmıştı. Korsanlar ellerindeki verilerin Yemeksepeti’nin daha önce uğradığı siber saldırıda ortaya çıkan verilerden farklı olduğunu belirtmeyi de ihmal etmiyor. Şirketin açıklamasının ardından korsanlardan nasıl bir yanıt geleceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER