Manşetler

Xiaomi ve Leica’dan iş birliği açıklaması

xiaomi leica
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir süredir etrafta dolaşan dedikoduların ardından Xiaomi, ünlü fotoğrafçılık markası Leica ile iş birliğini resmi olarak duyurdu. İki şirketin bir süredir amiral gemisi seviyesinde bir telefon için çalıştığı ve bu telefonun önümüzdeki temmuz ayında duyurulacağı belirtildi.

Leica, akıllı telefon pazarına yabancı bir marka değil. Alman şirketi Xiaomi’den önce Huawei, Panasonic ve Sharp gibi üreticilerle mobil görüntüleme teknolojileri için iş birliği yapmıştı.

Xiaomi’nin de ünlü bir kamera markasıyla iş birliği yapan ilk Çinli telefon üreticisi olmadığını belirtmek gerekiyor. Vivo, 2020’nin sonlarında daha önce Sony ve Nokia ile çalışan Zeiss’la güçlerini birleştirmişti. Buna ek olarak, OnePlus ve Oppo da bir diğer ünlü kamera markası Hasselblad ile birlikte akıllı telefon kameraları geliştiriyor.

Xiaomi’nin yeni telefonuna dair bilinenler şu an için sınırlı. Ancak bu telefonda Leica ile birlikte geliştirilen kameraların yanı sıra Qualcomm’un yeni Snapdragon 8 Gen 1 Plus işlemcisinin bulunması ihtimali de oldukça yüksek görünüyor.

Bu telefonun adının ise Xiaomi 12 Ultra olması bekleniyor. Şirketin 13 serisinin açılışını yapmasına pek ihtimal verilmiyor. CEO Lei Jun, Leica ile yapılan iş birliğinin şirketinin görüntüleme stratejisini ciddi anlamda kuvvetlendireceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER