Teknoloji

Leica akıllı telefon pazarında yeni iş ortağı arıyor

leica
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Leica akıllı telefon pazarında uzun süredir Huawei’yle birlikte çalışıyor. Ancak iddialara göre, bu iş birliği sona ermek üzere. P50 serisinin Huawei’nin kameralarını Leica’yla birlikte geliştirdiği son cihazlar olacağı söyleniyor.

Leica’yla Huawei’nin yollarının ayrılacağı iddiası “@RODENT950” rumuzlu duyumcu tarafından Twitter’da gündeme getirildi. Söz konusu duyumcunun Huawei’yle ilgili olarak geçmişte yaptığı paylaşımlar, bu son iddianın da doğru olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Leica’nın akıllı telefon pazarında yeni bir iş ortağı aradığı da iddialar arasında yer alıyor. Öne çıkan adayların Xiaomi, Honor ve Sharp olduğu söyleniyor. Leica’nın birden fazla şirketle çalışması da ihtimaller arasında sayılıyor.

Huawei ve Leica iş birliği, çok kaliteli ve yetenekli akıllı telefon kameralarını ortaya çıkarmıştı. Dolayısıyla bu iş birliğinin bitmesinin üzücü bir durum olacağı rahatlıkla söylenebilir. Olası ayrılığın nedeni konusunda somut bir bilgi bulunmasa da, akıllara gelen ilk ihtimal Huawei’ye ABD tarafından uygulanan yaptırımlar oluyor.

İLGİLİ HABERLER