Teknoloji

Xiaomi Redmi 5 ve Redmi 5 Plus’a ait fotoğrafları paylaştı

xiaomi redmi 5 plus
Xiaomi Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 ve Redmi 5 Plus, 7 Aralık günü şirketin ana vatanı Çin’de tanıtılacak. Ancak Xiaomi’nin ürün yönetiminden sorumlu direktörü Donovan Sung, iki telefona ait fotoğrafları Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı.

Akıllı telefonların fiyatları ve özellikleri şu an için bilinmiyor. Sung’ın paylaştığı fotoğraflar, her iki cihazda da ince çerçeveli 18:9 görüntü oranına sahip ekranların bulunacağını gösteriyor. Xiaomi de böylelikle akıllı telefon pazarındaki yaygın eğilimi takip etmeyi sürdürüyor.

Redmi 5’lerin fiyat etiketlerinde son kullanıcı için uygun rakamların yazması bekleniyor. Redmi serisi amiral gemisi olmasa da, Xiaomi için oldukça önemli. Özellikle şirketin Hindistan pazarındaki en büyük silahının Redmi serisi olduğu söylenebilir. Bu durum IDC tarafından paylaşılan son rakamlarda da görülmüştü. Redmi 4 ve Redmi Note 4’ün ülkedeki en popüler iki akıllı telefon hâline gelmiş ve Xiaomi de Hindistan’da Samsung ile zirveye ortak olmuştu.

Redmi 4, Hindistan’da 6 bin 999 rupiden (425 TL) başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu fiyat karşılığında kullanıcılar metal kasa, parmak izi tarayıcısı, 720p çözünürlüklü 5 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 435 işlemci, 13 megapiksel kamera ve 4100 mAh kapasiteli pile erişiyor.

Xiaomi Redmi 5 ve Redmi 5 Plus’ta aynı başarıyı tekrarlayabilecek mi?

Xiaomi Redmi 5 ve Redmi 5 Plus, önümüzdeki perşembe günü resmiyet kazanacak. Bu telefonların seleflerinin başarısını tekrarlayıp tekrarlayamayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER