Manşetler

Xiaomi Pocophone F1 Türkiye’de satışa sunuluyor

xiaomi pocophone f1 poco f2

Xiaomi‘nin yan markası Poco’nun ilk telefonu Pocophone F1, ağustos ayında Hindistan’da tanıtılmıştı. Akıllı telefon, sonunda Türkiye’de de satışa sunuluyor. Cihaz, 9 Ekim itibarıyla Xiaomi Pocophone F1 adıyla Xiaomi’nin yetkili distribütörü Evofone‘un Vadistanbul AVM’de açtığı Mi Store’da potansiyel alıcıların karşısına çıkacak.

Pocophone F1’de 6.18 inç büyüklüğünde çentikli bir ekran bulunuyor. 2246 x 1080 piksel FHD+ çözünürlük sunan bu ekran, 403 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Akıllı telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Adreno 630 grafik işlemcisi de taşıyan bu yonga setine eşlik edecek RAM ve dahili depolama alanı konusunda ise farklı seçenekler bulunuyor. Ancak Türkiye’de şu an için sadece telefonun 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu satılacak gibi görünüyor.

Xiaomi Pocophone F1 enerjisini 4000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Qualcomm Quick Charge 3.0 teknolojisinin varlığı sayesinde bu pili hızlı biçimde şarj etmek mümkün oluyor. Akıllı telefon kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkacak olsa da, cihazın Android Pie güncellemesini de alması bekleniyor.

Xiaomi Pocophone F1 Türkiye fiyatı ne kadar?

Evofone’un Vadistanbul AVM’de açtığı Mi Store’dan 9 Ekim itibarıyla Xiaomi Pocophone F1 almak isteyenlerin 3 bin 499 TL ödemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER