Manşetler

Poco F1 resmiyet kazandı: Snapdragon 845 işlemci, 6.18 inç ekran

poco f1Huawei’nin alt markası Honor ile yakaladığı başarı, diğer Çinli üreticilere de ilham vermiş gibi görünüyor. Bu üreticilerden biri olan Xiaomi de yeni alt markası Poco ile özellikle Hindistan pazarındaki varlığını kuvvetlendirmeyi hedefliyor. Poco F1, bu hedefe giden yoldaki ilk cihaz olarak resmiyet kazandı.

Poco projesinin Hindistan ayağının başında daha önce Google’da görev yapan ve yaklaşık dört yıldır Xiaomi’nin Hindistan ofisinde baş ürün müdürü koltuğunda oturan Jai Mani bulunuyor. Ancak Poco’yu küresel bir operasyon olarak planlayan Xiaomi, eski satış direktörü Alvin Tse’yi de markanın başına getirdi.

Telefonun Avrupa’da Pocophone F1 adıyla resmiyet kazanacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. İlk olarak Hindistan’da gözler önüne çıkan Poco F1, üst segment cihazlardakine eş bir hızı uygun fiyat karışılığında sunmayı hedefliyor.

F1, kendisine rakip olarak OnePlus 6 gibi çok pahalı olmayan amiral gemilerini seçmiş gibi görünüyor. Akıllı telefonun AnTuTu benchmark testlerinde istikrarlı biçimde OnePlus 6’dan daha yüksek puanlar aldığı iddia ediliyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Xiaomi’nin tescilli LiquidCool soğutma teknolojisinin varlığının ise rakiplerine kıyasla yüzde 300 oranında daha yüksek performans sağladığı öne sürülüyor. 4000 mAh kapasiteli pil ise Quick Charge 3.0 teknolojisiyle hızlı biçimde şarj edilebiliyor.

Sert kaplama polikarbonat bir kasaya sahip olan Poco F1, için “Zırhlı Versiyon” olarak tanımlanan özel bir model de hazırlanmış. Kevlar Aramid fiber kaplamasıyla dayanıklılığın 5 kat arttığı iddia edilirken, bu versiyonun Xiaomi’nin portföyündeki en dayanıklı cihaz olduğu belirtildi.

Akıllı telefonun 6.18 inçlik ekranı Full HD+ çözünürlük sunuyor. Modaya uygun olarak bir çentik taşıyan telefonda ekranın alt kenarındaki çerçevenin de hatırı sayılır bir büyüklükte olması göze çarpıyor. Arkasında 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bir kamera modülü barındıran telefonda 20 megapiksel çözünürlükü bir ön kamera bulunuyor. RAM ve depolama alanı seçenekleri 8 GB RAM ile 256 GB’ye kadar uzanan Poco F1’de yüz tanıma ve Dirac HD ses teknolojisi gibi özellikler de kullanıcıları karşılıyor.

Poco F1, Hindistan’da 20 bin 999 rupiden (1825 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Söz konusu rakam karşılığında kullanıcılara 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanı sunulacak. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı isteyenlerin ise 28 bin 999 rupi (2525 TL) ödemesi gerekecek. 29 bin 999 rupi (2616 TL) ödeyenler ise telefonun zırhlı versiyonuna sahip olabilecek.

İLGİLİ HABERLER