Teknoloji

Katlanabilir ekranlı Xiaomi Mix Fold 3’ün tanıtım tarihi belli oldu

xiaomi mix fold 3

Katlanabilir ekranlı Xiaomi Mix Fold 3 hakkındaki haberler uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Akıllı telefonun gözler önüne çıkacağı tarih sonunda belli oldu. Mix Fold 3, 14 Ağustos’ta resmiyet kazanacak. Tanıtım, Xiaomi CEO’su Lei Jun’un yıllık konuşması kapsamında gerçekleştirilecek. Etkinlik Türkiye saatiyle 14.00’da başlayacak.

Lei Jun, şirketin hiçbir eksiği olmayan dört dörtlük bir amiral gemisi çıkarmayı planladığının altını çizerken; Xiaomi’nin paylaştığı afişte cihazın “katlanabilir ekran için yeni bir standart belirleyeceği” ifadesi de yer alıyor.

Weibo’da yapılan başka bir paylaşımda ise Lei Jun, Mix Fold 3’ün geliştirme süreci hakkında bilgi verdi. Bu paylaşıma göre, Xiaomi mühendisleri cihaz yapısını ve katlanabilir ekranını “yeniden inşa etti”. Şirket, Mix Fold 3’ün yenilenen tasarımı konusunda fikir edinmeye yardımcı olan bir video da paylaştı.

Xiaomi tamamen yeni bir menteşe mekanizmasının da ipucunu verdi. Şirketin paylaştığı afişte telefonun arkasında Leica tarafından “ayarlanmış” dört kameranın olduğu da görülüyor. Kamera modülünde Leica markası ve telefoto lensin varlığı da hemen göze çarpıyor.

xiaomi mix fold 3

Xiaomi Mix Fold 3 Çin dışında satılacak mı?

Dedikodulara göre, Xiaomi Mix Fold 3 de tıpkı selefleri gibi Çin dışında satılmayacak. Bu söylentinin doğru olup olmadığını görmek için gelecek hafta yapılacak resmi duyuruyu beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER