Teknoloji

Xiaomi Mix Fold 3 dört arka kamerayla gelecek

xiaomi mix fold 3

Xiaomi Mix Fold 3’ün ağustos ayında tanıtılacağı daha önce açıklanmıştı. Şirket, Mix Fold 3’ün yeni bir üretim hattından daha dayanıklı bir tasarımla çıkacağını da duyurmuştu. Xiaomi, yeni katlanabilir telefonlarıyla ilgili bir paylaşım daha yaptı. Weibo’da yapılan bu paylaşım, kamera sistemi konusunda önemli bilgiler veriyor.

Yapılan paylaşımda, Xiaomi ve Leica’nın “optik tam odaklı dört kameralı kurulum” için yeni bir çözüm geliştirdiği belirtildi. Bu da telefonun arkasında dört kamera bulunacağı anlamına geliyor. Xiaomi daha önce çıkardığı iki katlanabilir telefonda üç arka kameraya yer vermişti.

Hâlihazırda sadece Huawei ve Vivo’nun dört arka kameralı katlanabilir telefonları mevcut. İki şirketin katlanabilir telefonlarında da geniş, ultra geniş açılı ve iki adet telefoto kamera bulunuyor. Bu telefoto kameralardan birinde periskop lens yer alıyor. Xiaomi’nin hangi kameraları tercih edeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

xiaomi mix fold 3

Xiaomi Mix Fold 3 Çin dışında piyasaya çıkacak mı?

Xiaomi Mix Fold 2 piyasaya çıktığında döneminin en ince katlanabilir telefonuydu. Mix Fold ise 67W hızlı şarj desteği sunan ilk cihazdı. Bu telefonları Çin dışına çıkarmayan Xiaomi’nin yeni telefonu için nasıl bir strateji izleyeceği şu an için bilinmiyor. Ancak gelen haberler, Xiaomi Mix Fold 3’ün de selefleriyle aynı kaderi paylaşacağı yönünde. Yine de, önümüzdeki dönemde Mix Fold 3 hakkında bundan farklı haberler duyabileceğimizi belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER