Teknoloji

Xiaomi Mix Fold 3’ün fotoğrafları Xiaomi CEO’su tarafından paylaşıldı

xiaomi mix fold 3

Xiaomi Mix Fold 3, 14 Ağustos’ta resmiyet kazanacak. Ancak Çinli üreticinin yeni katlanabilir telefonunun tasarımını şimdiden görmek mümkün. Xiaomi CEO’su Lei Jun tarafından paylaşılan görseller, yenilenmiş Mix Fold 3 tasarımını gözler önüne seriyor. Jun, Mix Fold 3’ü “ince, zarif ve üst sınıf” sıfatlarıyla tanımlıyor.

Mix Fold 3’ün Leica ile birlikte geliştirilmiş arka kamera sisteminde dört sensör bulunuyor. Ultra geniş açılı kamera 15 mm, periskop kamera ise 115 mm odak mesafesine sahip. Bu bilgilere Jun tarafından paylaşılan fotoğraflara yakınlaştırma yapıldığında erişilebiliyor.

Mix Fold 2’de de 15 mm odak mesafeli bir ultra geniş açılı kamera mevcut. Ancak bu telefonda 8 megapiksel çözünürlüklü 45 mm portre kamera bulunuyor. Dolayısıyla odak mesafesinin 45 mm’den 115 mm’ye çıkmasının etkileyici bir sıçrama olduğu söylenebilir.

Xiaomi Mix Fold 3’ün Çin dışında satışa sunulmasına pek ihtimal verilmiyor

Bu yıl piyasaya çıkan katlanabilir telefonlar Google Pixel Fold ve Huawei Mate X3’te de benzer odak mesafelerine sahip periskop kameralar mevcut. Ancak bu telefonları pek fazla ülkede bulmak değil. Benzer bir senaryonun Mix Fold 3 için de geçerli olması bekleniyor. Xiaomi’nin katlanabilir telefonunun Çin dışında piyasaya sürülmesine pek fazla ihtimal verilmiyor.

Sızıntılara göre, Xiaomi Mix Fold 3 bir IP dayanıklılık sertifikasına sahip olacak. Ekranın altına yerleştirilen ön kamera, 67W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteği de telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER