Teknoloji

Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefonu Mix Fold 3 ağustos ayında tanıtılacak

xiaomi mix fold 3

Xiaomi Başkanı Lu Weibing, şirketin yeni katlanabilir telefonunun ağustos ayında tanıtılacağını açıkladı. Lu, Xiaomi Mix Fold 3 hakkındaki bu önemli bilgiyi Weibo’da yaptığı bir paylaşımın altındaki yorumlarda paylaştı. Söz konusu paylaşım, Xiaomi’nin Smart Factory adını taşıyan yeni fabrikası hakkındaydı.

Faaliyete geçen Smart Factory’de geniş ölçekli şekilde üretilen ilk model Mix Fold 3 olacak. Mix Fold 3’ün aynı anda daha ince ve daha güçlü olmasını sağlamak için üretim sistemleri açısından pek çok yükseltme yapıldığı belirtilirken, telefonun kamerasının da yine Leica iş birliğiyle hazırlandığı ifade ediliyor.

Mix Fold 2 geçtiğimiz yıl ağustos ayında tanıtılmıştı. Dolayısıyla Xiaomi’nin bu telefonun takipçisini de mart ayında gözler önüne çıkarmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Mix Fold 2 katlandığında kalınlığı 11.2 mm seviyesindeydi. Bu zaten oldukça etkileyici bir seviye olsa da, Mix Fold 3 ile birlikte kalınlığın daha da aşağıya çekileceği tahmin ediliyor.

Xiaomi Mix Fold 3 de Çin dışında piyasaya çıkmayabilir

Xiaomi’nin Mix Fold 3’ü Çin dışında piyasaya sürmeyeceğine dair söylentiler de şimdiden etrafta dolaşıyor. Mix Fold 2 de Çin dışına çıkmadığı için bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Bunun Çinli akıllı telefon üreticileri için sıra dışı bir durum olmadığını da belirtmekte fayda var.

Xiaomi Mix Fold 3’ün katlanabilir ekranı üstündeki kameranın ekran altına yerleştirilmesi bekleniyor. 5x periskop zum yapabilen kamera, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ve 50W kablosuz şarj da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER