Teknoloji

Xiaomi Mi 8X 19 Eylül’de gözler önüne çıkacak

xiaomi mi 8x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon üreticileri için sonbahar ayları oldukça hareketli geçiyor. Bu hareketlilik önümüzdeki dönemde de süreceğe benziyor. Apple‘ın yeni iPhone‘larını tanıtmasının ardından gözler diğer üreticilere çevrildi. LG, Google, Huawei gibi şirketler ekim ayındaki etkinliklerine hazırlanırken, Xiaomi ise elini daha çabuk tutuyor. Xiaomi Mi 8X adını taşıyan yeni telefonunu 19 Eylül’de tanıtacak.

Tanıtım etkinliği için davetiyeleri gönderilen Mi 8X ile ilgili detaylar daha önce internete sızmıştı. Akıllı telefonda 6.26 inç büyüklüğünde çentikli bir ekran bulunacak. 19:9 görüntü oranına sahip bu ekran 2280 x 1080 piksel çözünürlük sunacak.

Xiaomi Mi 8X, Qualcomm Snapdragon 710 yonga setiyle gelecek. Telefonun RAM seçenekleri 4, 6 ve 8 GB olarak sıralanacak. Dahili depolama alanı konusunda ise 32, 64 ve 128 GB seçenekleri potansiyel kullanıcıların karşısına çıkacak.

Xiaomi Mi 8X‘in arkasında yatay olarak yerleştirilmiş çift lensli bir kamera modülü bulunacak. Telefonun önünde ise 24 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alacak. Xiaomi Mi 8X ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3250 mAh kapasiteli pilinden alacak ve kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacak.

Xiaomi Mi 8X için toplamda 13 farklı renk seçeneği sunuluyor. Bu renk seçeneklerinden ikisi ışığın açısına göre değişecek. Söz konusu seçenekler Mavi Menekşe ve Alacakaranlık Altın ismini taşıyor. Diğer renk seçenekleri ise şu şekilde sıralanıyor: Siyah, roze altın, altın, beyaz, mavi, kırmızı, pembe, gri, gümüş ve yeşil ismini taşıyor. Renk seçeneklerinden birinin ismi ise bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER