Manşetler

Google Pixel 3 tanıtım etkinliği için resmi duyuruyu yaptı

google pixel 3

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL hakkındaki sızıntılar uzun sayılabilecek bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntıların en yenilerinden birinde Google’ın yeni akıllı telefonlarını 9 Ekim’de New York’ta gerçekleştireceği etkinlikte tanıtabileceği iddia edilmişti. Bu iddia gerçeğe dönüştü. Şirket, 9 Ekim’de New York’ta gerçekleştireceği tanıtım etkinliği için davetiye dağıtımına başladı.

Söz konusu etkinliğin yıldızının Pixel 3 ve Pixel 3 XL olacağını anlamak da çok zor olmuyor. Google tarafından gönderilen davetiyede kullanılan #madebygoogle (Google tarafından yapılmıştır) etiketi, ana gündem maddesinin donanım ürünleri olacağını gösteriyor.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL ile ilgili pek çok detay şimdiden sızıntılar sayesinde gün yüzüne çıkmış durumda. Özellikle Pixel 3 XL ile ilgili sızıntıların fazlalığı ve çok fazla bilgi barındırması, sürpriz unsurlarını büyük ölçüde ortadan kaldırmış gibi görünüyor.

Son olarak bir Lyft aracının arka koltuğunda unutulan Google Pixel 3 XL, 6.2 inç büyüklüğünde çentikli bir ekran bulunuyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti yer alıyor. Bu yonga setine 4 GB RAM 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Akıllı telefon pazarında moda çift hatta üç lensli arka kamera modülleri kullanmak yönünde olsa da, Google tek lensle bile etkileyici bir kamera performansı sunulabileceği yönündeki çizgisinden sapmıyor. Pixel 3 XL’in arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera yer alıyor.

Google Pixel 3 ise çentiksiz 5.5 inçlik bir ekrana sahip. Her iki telefon da kablosuz şarj desteği sunarken, iki cihazın da kutularından Android 9.0 Pie işletim sistemiyle çıkacağı belirtiliyor.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL ile birlikte başka ürünlerin de tanıtılması şaşırtıcı olmayacaktır. Bu konuda akıllara gelen ilk seçenek ise yeni Google Home hoparlörleri oluyor. Söz konusu beklentinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek içinse 9 Ekim tarihini beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER