Teknoloji

Xiaomi’nin katlanabilir telefonu şimdiye kadar gördüklerimizin en iyisi – Video

xiaomi katlanabilir telefon

Xiaomi’nin katlanabilir telefonu şirketin hazırladığı bir tanıtım videosu sayesinde görüldü. Şirketin kurucusu ve başkanı Lin Bin tarafından, Weibo hesabında paylaşılan yaklaşık bir dakika uzunluğundaki video, iki tarafından da katlanabilir telefonun detaylarını gözler önüne seriyor.

Cihazın her iki tarafı da arkaya katlanarak tabletten kompakt bir telefona dönüştürülebiliyor. Son zamanlarda gördüğümüz diğer katlanabilir telefonların aksine, bu biçim katlanabilir ekran teknolojisinin daha pratik biçimde kullanılabileceğini gösteriyor.

Xiaomi katlanabilir telefonu hakkında fazla detay vermiyor. Ancak Bin’in videoda açık ettiği cihaz kabaca bir mühendislik prototipi gibi görünüyor. Bin, Xiaomi’nin esnek katlanabilir ekran teknolojisi, dört tekerlekli katlanabilir şaft teknolojisi, esnek kapak teknolojisi ve MIUI kullanıcı arayüzünün uyumu gibi bir dizi teknik problemin üstesinden geldiğine dikkat çekiyor.

Xiaomi, MIUI yazılımını da katlanabilir telefona adapte etmiş gibi görünüyor. Videoda, cihazda oynatılan videonun tabletten telefon moduna otomatik olarak geçiş yapabildiğini gösteriyor.

Çinli şirketin katlanabilir telefon konseptini ilk olarak bu ayın başlarında görmüştük. Bu, Samsung’un katlanabilir telefon prototipi ve Çinli bir başka şirket Royole’nin katlanabilir cihazına cevap niteliği taşıyor. Huawei’nin de katlanabilir bir cihaz çıkarmayı planladığı söyleniyor. Ayrıca Lenovo da bükülebilir telefonlar üzerinde çalıştığının ipuçlarını vermişti. Xiaomi, bu katlanabilir telefonla ilgili daha fazla detayı ne zaman öğreneceğimizi açıklamadı. Ancak gelecek ay düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde katlanabilir cihazlarla ilgili çok fazla şey görüp duyabiliriz.

İLGİLİ HABERLER