Manşetler

Royole FlexPai ile katlanabilir ekranlı telefon döneminin kapısını açıyor

royole flexpai

Katlanabilir ekranlı telefonlar, önümüzdeki yıldan itibaren teknoloji dünyasında şimdikinden çok daha fazla konuşulacak gibi görünüyor. Ancak şimdiye kadar birkaç konsept tasarım dışında bu kategorinin somut örneklerini görmek mümkün olmamıştı. Çinli üretici Royole FlexPai adını verdiği katlanabilir ekranlı telefonuyla bu durumu değiştiriyor.

Tablet ölçülerinde bir telefon olan FlexPai, katlandığında küçük bir kitap boyutuna geliyor. Ancak paylaşılan ilk videolar, Royole’nin cihazının henüz oldukça “ham” olduğunu gösteriyor. Öncelikli olarak telefon katlandığında düz durmuyor. Bu da ortaya ekran katlandığında oldukça hantal bir görüntünün çıkmasına yol açıyor. Buna ek olarak, telefonun ekranı katlandığında da yazılımın kafası karışıyor. Ekran yönüne karar vermeden önce birkaç kez kapanıp açılıyor.

https://twitter.com/UniverseIce/status/1057568515324952577

Cihazın Qualcomm‘un 8xx serisi yonga setlerinden birini taşıdığı belirtilse de, bu konuda kesin bir bilgi verilmiş değil. 6 GB RAM’e sahip versiyonun (7213 TL) karşılığı satılacağı ifade edilirken, ön siparişleri toplamaya başlayan Royole sevkiyat başlangıcı için aralık ayını işaret ediyor.

Royole FlexPai ciddi rakiplerle mücadele edecek

Royole FlexPai katlanabilir ekranlı akıllı telefon dönemini başlatsa da, arkasından gelecek oldukça ciddi rakiplerle mücadele etmek zorunda kalacak. Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonuyla ilgili ilk resmi bilgileri önümüzdeki hafta paylaşması bekleniyor. LG ve Huawei‘nin de 2019’da katlanabilir ekranlı telefon çıkarmayı planladığı biliniyor.

İLGİLİ HABERLER