Teknoloji

Xiaomi SU7’nin çıkışından hemen önce ilk elektrikli otomobil fabrikasını tanıttı

xiaomi elektrikli otomobil

Xiaomi geçtiğimiz yılın sonlarında duyurduğu SU7 ile elektrikli otomobil pazarına girişini ilan etmişti. Bu otomobil, 28 Mart’ta Çin’de satışa sunulacak. SU7’nin piyasaya çıkışına sayılı günler kalmışken, Xiaomi’den yapılan açıklamayla SU7’nin üretileceği tam teşekküllü fabrikanın faaliyete geçtiği belirtildi.

Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, Weibo’da yaptığı paylaşımda şirketin son yönetim kurulunun elektrikli otomobil fabrikasında gerçekleştirildiğini belirtti ve fabrikanın bir görselini de paylaştı.

Ancak bir süre önce Reuters tarafından yayınlanan bir haberde, BAIC’in Xiaomi’nin elektrikli otomobillerini üretmeye talip olduğu belirtilmişti. Bu da paylaşılan fabrikanın aslında BAIC’e ait olduğunu ve üstüne Xiaomi logosunun eklenmiş olabileceğini düşündürüyor.

xiaomi su7

Xiaomi elektrikli otomobil fiyatını henüz açıklamadı

Xiaomi ilk elektrikli otomobili SU7’nin fiyatını henüz açıklamadı. Ancak Çin kaynaklı bir habere göre, otomobilin versiyonlarından birisi 259 bin yuan (1,19 milyon TL) karşılığında satılacak. Eğer bu iddia doğruysa, SU7 Çin pazarı için de oldukça rekabetçi bir elektrikli otomobil olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER