Teknoloji

Xiaomi CEO’su: Üst segmentte Apple ile rekabete hazırız

Xiaomi CEO’su: Üst segmentte Apple ile rekabete hazırız
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Counterpoint Research araştırma şirketinin son verilerine göre, küresel akıllı telefon pazarının ilk üç sırasında Apple, Samsung ve Xiaomi yer alıyor. Üçüncü Xiaomi’nin pazar payı yüzde 12 seviyesinde.

ABD’de çok büyük bir etkinliği olmayan Çinli üretici, Avrupa’da ise kendisine hatırı sayılır bir kitle oluşturmayı başarmış durumda. Uygun fiyatlı orta segment telefonlarıyla gelişmekte olan pazarlarda payı yüksek olan Xiaomi’nin gözü daha yükseklerde.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, CEO Lei Jun şirketin gelecek planlarıyla ilgili olarak Weibo aracılığıyla açıklamalarda bulundu. Jun’un açıklamalarında dikkat çeken nokta, üst sınıf telefon pazarındaki rekabet hakkındaki sözleri oldu. Bu mücadeleyi “ölüm kalım savaşı” olarak değerlendiren Jun, hedeflerinin Apple’ı geride bırakmak olduğunu belirtti.

Jun, Xiaomi’nin önümüzdeki beş yıl içinde Ar-Ge yatırımları için 100 milyar yuan (212,2 milyar TL) harcayacağını açıkladı. Bu büyük bütçenin en büyük amacı ise Apple’ı sollamak olacak.

Xiaomi CEO’sunun sözleri, şirketin iddiasını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu iddianın gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini görmek için şirketin yeni cihazlarını beklemek gerekiyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Braun BRHD425E Hd4.2 İyontec Difüzörlü Saç Kurutma Makinesi — %7 İndirim
Schafer Fit Fry XL 5 Lt Yağsız Fritöz — İndirim
TCL 27G64 Gaming Monitörü 27\" 180Hz QD-Mini LED — %3 İndirim
JBL Go4 Bluetooth Hoparlör, IP67 — %3 İndirim
Xiaomi Smart Band 9 Active — %4 İndirim
Roborock Q8 Max Pro Plus Akıllı Robot Süpürge — İndirim

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl