Teknoloji

Xiaomi CEO’su: Üst segmentte Apple ile rekabete hazırız

xiaomi 14 pro

Counterpoint Research araştırma şirketinin son verilerine göre, küresel akıllı telefon pazarının ilk üç sırasında Apple, Samsung ve Xiaomi yer alıyor. Üçüncü Xiaomi’nin pazar payı yüzde 12 seviyesinde.

ABD’de çok büyük bir etkinliği olmayan Çinli üretici, Avrupa’da ise kendisine hatırı sayılır bir kitle oluşturmayı başarmış durumda. Uygun fiyatlı orta segment telefonlarıyla gelişmekte olan pazarlarda payı yüksek olan Xiaomi’nin gözü daha yükseklerde.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, CEO Lei Jun şirketin gelecek planlarıyla ilgili olarak Weibo aracılığıyla açıklamalarda bulundu. Jun’un açıklamalarında dikkat çeken nokta, üst sınıf telefon pazarındaki rekabet hakkındaki sözleri oldu. Bu mücadeleyi “ölüm kalım savaşı” olarak değerlendiren Jun, hedeflerinin Apple’ı geride bırakmak olduğunu belirtti.

Jun, Xiaomi’nin önümüzdeki beş yıl içinde Ar-Ge yatırımları için 100 milyar yuan (212,2 milyar TL) harcayacağını açıkladı. Bu büyük bütçenin en büyük amacı ise Apple’ı sollamak olacak.

Xiaomi CEO’sunun sözleri, şirketin iddiasını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu iddianın gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini görmek için şirketin yeni cihazlarını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER