Teknoloji

Xiaomi Android 12 ile güncellenecek ilk cihazlarını açıkladı

xiaomi cc11

Android 12’nin beta dönemini tamamlamasının ardından şirketler de güncellemeyle ilgili planlarını duyurmaya başladı. Android 12 dağıtım takvimine dair bilgi veren şirketlerden birisi de Xiaomi oldu.

Çinli üretici Android 12 güncellemesini ilk olarak, tahmin edilebileceği üzere, amiral gemisi telefonlarına götürecek. İlk olarak Mi 11, Mi 11 Pro ve Mi 11 Ultra modelleri güncellemeyi alacak. Mi 11 Lite’ın listede olmaması bu telefonun kullanıcıları için biraz hayal kırıklığı yaratabilir.

Şirket Android 12 dağıtımına ana vatanı Çin’de başlayacak. Bu ülkede satılan 11i ve 11x gibi modellerin de listede bulunmadığını belirtmekte fayda var.

xiaomi android 12Mi 11 modellerinin yanı sıra Redmi K40 Pro ve Redmi K40 Pro Plus da ilk güncelleme dalgasının üyeleri arasında yer alıyor. Yeni yazılımın şirket içi testlerinin sürdüğü belirtilirken, dağıtımın başlaması konusunda kesin bir tarih verilmedi.

Xiaomi Android 12 güncellemesiyle ilgili planlarını açıklayan tek şirket değil. Oppo ColorOS 12’yi 11 Ekim’de dağıtıma çıkaracak. Realme ise 13 Ekim’de Android 12 tabanlı Realme UI 3.0’ı kullanıcılarla buluşturmaya başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER