Manşetler

Xiaomi 13 serisinin resmi tanıtım tarihi belli oldu

xiaomi 13

Xiaomi bu yıl, amiral gemisi akıllı telefonlarını geçen yıla göre biraz daha erken tanıtmaya karar verdi. Hatırlayacak olursanız, Xiaomi 12 serisinin Çin lansmanı Aralık 2021’in hemen sonlarında gerçekleşmişti. Şimdiyse şirket, yeni amiral gemisi Xiaomi 13 serisinin tanıtımı için resmi ipucu verdi ve görünüşe göre bu hafta içinde yeni telefonlarla tanışacağız.

Xiaomi, Weibo hesabından yaptığı paylaşımda Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro ve MIUI 14 güncellemesinin 1 Ocak Perşembe günü Türkiye saatiyle 14.00’te tanıtılacağını duyurdu. Aşağıdaki Çince tanıtım görselinde, yerel saatte tanıtım zamanı ve resmi Leica markası dikkat çekiyor.

İlginçtir ki, bu sefer X takısını taşıyan bir cihazla ilgili bahis görmüyoruz. Xiaomi 12 ve 12 Pro modellerinin yanında bir de daha ucuz olan 12X modelini görmüştük. O model Snapdragon 870 işlemciyle diğer iki modele göre biraz daha ucuz olacaktı.

xiaomi 13

Xiaomi 13 serisi için beklenen özellikler

Her halükarda Xiaomi, Weibo’da yaptığı paylaşımda, standart modelin düz OLED ekran ve 1,61 mm kalınlığında ekran çerçevesiyle geleceğini belirtti. Ayrıca son haftalardaki dedikodular; Snapdragon 8 Gen 2 işlemci, Pro modeli için bir inçlik IMX989 sensörü ve her iki modelde de telefoto kamera kullanımı gibi birçok özelliği de işaret ediyor.

Bu ayın başlarında da, Xiaomi 13 serisi telefon görselleri internete düşmüştü ve bu da bize 1 Aralık’ta neler bekleyebileceğimiz konusunda iyi bir fikir veriyor.

İLGİLİ HABERLER