Teknoloji

Xiaomi 13’ün özellikleri netleşiyor: Snapdragon 8 Gen 2, 2K ekran

xiaomi 13
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi’nin kısa süre içinde Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip bir cihaz çıkaracağı biliniyordu. Bu cihazın hangisi olacağı da kesinleşmiş gibi görünüyor. Xiaomi 13 Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelecek.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımında akıllı telefonla ilgili başka bilgiler bulmak da mümkün. Akıllı telefonda 2K çözünürlüklü bir ekranın bulunması bekleniyor. Buna ek olarak, ana kamera görevini de 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX8 serisi bir sensörün üstleneceği söyleniyor. Bu kamerada optik görüntü sabitleme özelliğinin bulunması da öngörülenler arasında yer alıyor.

Telefonla ilgili bir diğer iddia ise 120W şarj desteği. Bu da telefonun pilinin kısa süre içinde doldurulabileceği anlamına geliyor. Qualcomm’un performans artışı vaatlerinin güç yönetimiyle desteklenmemesi durumunda 120W şarj özelliğinin işe yararlılığının biraz daha artacağı söylenebilir. Akıllı telefon hakkında daha önce çıkan haberlerde 120 Hz 6.2 inç ekrandan da bahsedilmişti.

Xiaomi 13 serisi ne zaman tanıtılacak?

Xiaomi’nin yeni telefonu hakkındaki bu iddiaların potansiyel kullanıcılar için umut verici olduğu söylenebilir. Özellikle şarj hızının 120W seviyesine çıkmasının dikkat çektiğini belirtmek gerekiyor. Zira geçtiğimiz yılın sonunda tanıtılan Xiaomi 12’de şarj hızı 120W olarak sınırlandırılmıştı.

Xiaomi 13 serisinin üyeleriyle tanışmak için çok uzun bir süre beklemek gerekmeyecek gibi görünüyor. Telefonların aralık ayı içinde tanıtılması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER