Teknoloji

Xiaomi’den Xiaomi 12 serisi için yeni paylaşım

xiaomi 12 pro

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi serisi 28 Aralık’ta gözler önüne çıkacak. Etkinlikte Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro modellerinin tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Dedikodulara göre, Xiaomi 12X isimli bir modelin resmiyet kazanması da ihtimaller arasında yer alıyor. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci taşıyacağı şimdiden bilinen Xiaomi 12 ve 12 Pro’yla ilgili yeni detayları da şirketin CEO’su Lei Jun paylaştı.

Xiaomi 12’de 67W kablolu ve 50W kablosuz hızlı şarj desteği sunulacak. Xiaomi 12 Pro’da ise kablosuz şarj hızı 120W seviyesine çıkacak.

İnternette dolaşan sızıntılar, Xiaomi 12 Pro’yla ilgili dikkat çekici bir noktayı daha gözler önüne seriyor. Akıllı telefonda 50 megapiksel çözünürlüklü üç arka kameranın bulunacağı iddia ediliyor.

xiaomi 12 proDaha önce Oppo, 50 megapiksel çözünürlüklü iki arka kamerayı bir arada sunmuştu. Xiaomi bu sayının üzerine bir tane daha ekliyor. 50 megapiksel çözünürlüklü bu sensörler ana kamera, ultra geniş açılı kamera ve telefoto kamera işlevleri görecek. Ana kamerada Sony IMX707 sensörün kullanılması bekleniyor.

Xiaomi 12 Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4600 mAh kapasiteli pil sağlayacak. Xiaomi’nin çift şarj teknolojisi sayesinde pilin aşırı ısınması engellenecek. 1440p çözünürlüklü 6.73 inç ekranın yenileme hızının 120 Hz, dokunuş örnekleme hızının ise 480 Hz olacağı söyleniyor.

Xiaomi 12 Pro hakkında en çok merak edilen konulardan birisi de telefonun Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağı. Xiaomi Mi 11 Pro sadece Çin’de piyasaya çıkmıştı. Eğer Xiaomi 12 Ultra modeli de tanıtılırsa, şirketin benzer bir stratejiyi uygulaması sürpriz olmaz.

İLGİLİ HABERLER