Teknoloji

Microsoft Xbox Series X’le ilgili yeni bilgiler paylaştı

xbox series x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X hakkındaki yeni detayları kamuoyuyla paylaştı. Şirketin paylaştığı yeni detaylar arasında en dikkat çekicisi ise Xbox Series X’in 12 teraflop GPU performansına sahip olacak olması. Söz konusu hız Xbox One X’i ikiye, Xbox One’ı ise sekize katlıyor.

Microsoft’un Xbox şefi Phil Spencer, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Xbox Series X’le işlemci ve grafik gücünde gerçek bir nesilsel sıçrama yaşatacağız. En yeni teknolojiler daha yüksek çerçeve oranlarıyla birlikte daha gelişmiş oyun dünyaları sunacak. Böylelikle daha önce başka konsollarda görmediğimiz kapsayıcı bir deneyim yaşanabilecek.”

Microsoft, donanım destekli DirectX ışın takibi ve VRS özelliklerini daha önce duyurmuştu. Şirket, kendi VRS formatının patentini aldığını da açıkladı. Spencer, Microsoft’un kendi formatının belli oyun karakterleri veya çevresel unsurlar üzerindeki efektleri önceliklendirmeye izin vereceğini ve böylelikle nihai görüntü kalitesini etkilemeden daha yüksek çözünürlüğün yakalanabileceğini belirtti.

Xbox Series X’te AMD’nin  Zen 2 ve Radeon RDNA 2 mimarilerinin üstüne kurulu özel bir GPU bulunacak. Yeni nesil konsolunda NVMe SSD’ye yer veren Microsoft, yükleme sürelerini kısaltmayı ve oyun deneyiminin her alanını geliştirmeyi vadediyor.

Xbox Series X’te oyuncular, 8K çözünürlükte oyun deneyimi yaşayabilecek. HDMI forumu ve TV üreticileriyle işbirliğine giden Microsoft, Xbox Series X’te HDMI 2.1 desteğinin bir parçası olarak Otomatik Düşük Gecikme Modu ve Değişken Yenileme Oranı özelliklerini de sunacak.

Xbox Series X’te “hızlı tekrar başlatma” özelliği de oyuncuları karşılayacak. Microsoft benzer bir özelliği Xbox One’da da sunmuştu. Ancak Xbox Series X’te bu özellik çok sayıda oyunda kullanılabilecek. Bunun oyunlar arasında geçişi rahatlatan bir yenilik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Xbox Series X için GDC ve E3’te yeni detaylar paylaşılacak

Xbox Series X’te Xbox One serisi, orijinal Xbox ve Xbox 360 için hazırlanan oyunların da oynanabileceği daha önce açıklanmıştı. Şirket, “Smart Delivery” adını verdiği yeni bir özelliğin de duyurusunu yaptı. Söz konusu özellik, Xbox oyunlarını geliştiricilerin ve yayıncıların tercihi doğrultusunda evrensel uygulamalara dönüştürüyor. Bu özellik sayesinde oyuncuların aldıkları bir oyunun kullandıkları konsola en uygun versiyonunu oynaması garanti ediliyor. Microsoft, Xbox Game Studios tarafından çıkarılan tüm oyunların bu özelliği destekleyeceğini ve söz konusu desteğin üçüncü taraflara da açık olacağını belirtti.

Microsoft, Xbox Series X hakkındaki detayları önümüzdeki dönemde paylaşmaya devam edecek. Şirketin önümüzdeki ay yapılacak Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda ve E3 2020’de yeni bilgileri vermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER