Teknoloji

Xbox Family Settings ekran süresinin yönetimi için yeni araçlar sunuyor

xbox family settings
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Xbox Family Settings uygulaması için hazırladığı son güncellemeyle anne ve babalara ekran süresi ile satın almaları kontrol etmeleri adına yeni imkanlar sunuyor. Yazılım devi, uygulamanın ön izleme sürümünü geçtiğimiz yaz yayınlamıştı. Nihai sürüm ise eylül ayında kullanıcılarla buluşmuştu. Xbox Family Settings’in son güncellemesi, ebeveynlere çocuklarının oyun zamanlarını yönetmeleri için yeni araçlar getiriyor.

Anne ve babalar, Xbox’taki ekran süresini belirleme ve yönetmenin dışında başka imkanlara da kavuşuyor. Ekran süresini durdurma özelliği sayesinde çocukları yemek, ödev veya başka bir iş için konsol başından kaldırmanın kolaylaşacağı belirtiliyor.

Aslında bir tür engelleme olan bu durdurma uygulama üzerinden istenilen zamanda kaldırılabiliyor veya gün bitiminde otomatik olarak sonlandırılıyor. Engellenen hesap bu süreçte oyun oynamaya çalışırsa ekran süresinin dolduğunu belirten bir uyarıyla karşılaşıyor.

Microsoft aynı zamanda satın almaların da uygulama üzerinden kontrolünü mümkün kılıyor. Daha önce Xbox ve PC üzerinden erişilen “Satın Almak İçin Sor” özelliği, artık Xbox Family Settings’den de aktif hâle getirilebiliyor. Bu özellik aktifken çocuklar Xbox Marketplace’e gittiğinde anne ve babalara bildirim gönderililiyor. Satın almalar ebeveynler tarafından onaylanmadan tamamlanmıyor. Bu satın almalarda da sadece hediye kartları ve hesaba daha önce yüklenen bakiye kullanılabiliyor.

Xbox Family Settings uygulaması hem iOS hem de Android‘de mevcut.

İLGİLİ HABERLER