Teknoloji

Apple Müzik Notları uygulaması için son güncelleme

apple muzik notlari

Apple, Müzik Notları adını taşıyan iPhone uygulamasını 2016’da çıkarmıştı. Sesli Notlar uygulamasının bir uzantısı olarak tanımlanabilecek bu uygulama, müzisyenlere yönelik ekstra özellikler barındırıyor.

Akustik gitar veya piyanoyla yapılan sıkıştırılmamış ses kayıtlarında akorları tespit eden Müzik Notları, arka plana bas ve davul ekleyebiliyor. Kullanıcılar bu uygulamadaki kayıtlarının bölümlerini farklı isimlerle etiketleyebiliyor. Kısacası profesyonel ekipmanlarından uzak olan müzisyenler için basit bir demo hazırlamak mümkün oluyor.

Ancak Müzik Notları uygulaması çıkışından sonra Apple’dan pek fazla ilgi görmemişti. Apple’ın bu ilgisizliği, Müzik Notları’na gelen reaksiyonun da şirketin beklediğinin altında olduğunu göstermişti. Müzik Notları adeta Sesli Notlar ve Garage Band arasında sıkışıp kalmış bir uygulama profili çizmişti.

Cupertino merkezli şirket, Müzik Notları uygulaması için yayınladığı son güncellemeyle kapanış için düğmeye bastı. Bu güncellemeyle kullanıcılar Müzik Notları’ndaki verilerini Sesli Notlar uygulamasına aktarabilecek. Notlar daha önce olduğu gibi Garage Band’e de taşınabilecek.

Güncellemenin ardından Müzik Notları uygulamasını açanların karşısına “Kayıt Sesli Notlar’a taşınıyor” şeklinde bir mesaj çıkıyor. Taşı seçeneğine dokunulduğunda Müzik Notları’ndaki tüm içerikler Sesli Notlar içindeki özel bir klasöre taşınıyor. Müzik Notları’nda yapılan yeni kayıtların da Sesli Notlar’a taşınması gerektiği de hatırlatılıyor.

Apple Müzik Notları uygulamasının 1 Mart 2021’den itibaren indirilemeyeceğini açıkladı. Bu uygulamayı daha önce indirenler Uygulama Kütüphanesi üzerinden erişime devam edebilecek.

İLGİLİ HABERLER