Teknoloji

Apple WWDC 2022 için resmi açıklamayı yaptı

wwdc 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, yıllık WWDC etkinliğinin ve açılış konuşmasının tarihlerini resmen açıkladı. Bu yıl da etkinlik, geçen son iki yıldaki gibi, tamamen sanal olarak 6-10 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu yıl WWDC’de Apple’ın iOS 16, watchOS 9 ve macOS 13 dahil olmak üzere işletim sistemlerinin gelecek sürümlerini duyurmasını bekliyoruz.

Şirket, konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde, “WWDC22, geçtiğimiz iki yıldaki sanal etkinliklerin başarısını temel alarak, iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS’taki en son yenilikleri sergileyecek ve geliştiricilere çığır açan uygulamalar ve etkileşimli deneyimler oluşturmayı öğrenmek için Apple mühendislerine ve teknolojilerine erişim sağlayacak.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir ifadeye yer veriyor.

Apple’ın Dünya Çapında Geliştirici İlişkileri ve Kurumsal ve Eğitim Pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Susan Prescott ise, “WWDC, özünde her zaman bağlantı kurmak ve topluluk oluşturmak için bir forum olmuştur. Bu ruhla WWDC22, dünyanın dört bir yanından geliştiricileri bir araya gelip en iyi fikirlerini nasıl hayata geçireceklerini keşfetmeye ve mümkün olanın sınırlarını zorlamaya davet ediyor. Geliştiricilerimizle bağlantı kurmayı seviyoruz ve tüm katılımcılarımızın deneyimlerinden güç kazanarak ayrılmalarını umuyoruz.” dedi.

Her ne kadar Apple “tamamen çevrim içi” dese de, şirket WWDC 2022’nin küçük bir yüz yüze bileşen içereceğini de söyledi. “Apple, çevrim içi konferansa ek olarak, geliştiriciler ve öğrenciler için 6 Haziran’da Apple Park’ta açılış konuşmasını ve State of the Union videolarını çevrim içi toplulukla birlikte izlemek için özel bir güne ev sahipliği yapacak.” Şirket bu fiziksel etkinlik için yerin sınırlı olacağını ve katılmak için nasıl başvurulacağına ilişkin ayrıntıların yakında Apple Developer sitesinde ve uygulamasında sağlanacağını ekledi.

Geçtiğimiz son iki yıldaki sanal WWDC etkinlikleriyle karşılaştırıldığında Apple, bu yıl daha fazla bilgi oturumu, daha modern öğrenme laboratuvarları, katılımcılarla etkileşim kurmak için daha fazla dijital dinlenme salonu ve WWDC22’yi gerçekten küresel bir etkinlik haline getirmek için daha fazla yerelleştirilmiş içerik sunacağını dile getirdi.

WWDC 2022 ile ilgili başlıca beklentiler

WWDC 2022, Apple’ın State of the Union ve Apple Design Awards etkinliklerini, çevrimiçi oturumları, geliştiriciler için bire bir laboratuvarları ve geliştiricilerin Apple mühendisleri ve tasarımcılarıyla etkileşim kurmasına yönelik çeşitli yöntemleri içerecek.

Her zamanki gibi, Apple’ın bu yıl WWDC’de ağırlıklı olarak yazılım platformlarına odaklanmasını bekliyoruz. Bu durumda muhtemelen iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, macOS 12 ve tvOS 16’nın duyurularını göreceğiz. Şirket, muhtemelen bu yeni işletim sistemlerinin geliştirici betalarını da o zaman yayınlayacak.

Bu yıl, WWDC’nin geliştiricileri hedefleyen yeni donanım duyuruları içermesi de mümkün. Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın bir sonraki Apple Silicon işlemcili Mac serisini mayıs veya haziran ayları için açıklayabileceğini bildirdi. Bu yeni Mac’lerin haziran ayında WWDC sırasında duyurulması kesinlikle mantıklı görünüyor.

Apple, ek program bilgilerini WWDC22 öncesinde Apple Developer uygulaması, Apple Developer web sitesi ve e-posta yoluyla paylaşacağını söylüyor. Detaylar her zaman olduğu gibi Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER