Teknoloji

Wonder Android oyun konsolu için Nintendo Switch’ten ilham alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

wonder androidXiaomi’nin desteklediği akıllı oyun telefonu Black Shark’a dair ilk haberler gündeme geldiğinde pek çok kişi Nintendo Switch’e rakip olabilecek bir ürünün ortaya çıkabileceğini düşünmüştü. Ancak Black Shark resmiyet kazandığında “Yarım Switch” olarak tanımlanmıştı. Ancak bu durum, Nintendo’nun başarılı konsolunun başka ürünleri etkilemediği anlamına gelmiyor. Wonder Android tabanlı oyun konsoluyla Nintendo Switch’inkine benzeyen bir oyun deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Henüz girişim seviyesinde bir şirket olan Wonder’ın elinde bir fikir ve üzerinde fazla çalışılmamış bir prototip bulunuyor. Şirket tarafından The Verge sitesine gösterilen prototip, ilk bakışta sıradan bir Android telefon gibi görünüyor. Android’in üzerine WonderOS adını taşıyan özel bir arayüz yerleştiren şirket, böylelikle cihaz dock’a yerleştirildiğinde görüntüyü harici bir ekrana yansıtmayı mümkün kılıyor.

Taşınabilir oyun konsolu fikri yeni bir şey değil. Sony bu pazarda şansını ilk olarak PSP daha sonra da PS Vita ile denemiş, ancak aradığını bulamamıştı. Android oyun cihazları da yeni bir konsept değil. Ouya’dan Nvidia Shield’e kadar pek çok üründe Android’in açık yapısından yararlanılmaya çalışılmıştı. Ancak bu çalışmaların hiçbiri bir sonuç vermemişti.

Wonder’ın kurucusu ve CEO’su Andy Kleinman, Nintendo Switch’in başarısının sadece cihazdan kaynaklanmadığını belirtti. Kleinman yenilikçi yapısının da Switch’e başarıyı getiren faktörlerden biri olduğunu dile getirdi. Donanımın geliştiriciler tarafından doğru yazılımla iyi uyum sağladığını belirten Wonder CEO’su, Switch’in ekosistemiyle yakaladığı başarıyı mobil oyun endüstrisinde tekrarlamayı istediklerini sözlerine ekledi.

Wonder Android oyun konsoluyla mobil oyun pazarında söz sahibi olmayı hedeflese de, bunu nasıl yapacağı konusunda akıllarda hâlâ bazı soru işaretleri bulunuyor. Üreticilerin cihazlarına koyabilecekleri bir yazılım geliştirmeye çalışan şirket, bir yandan da bu yazılımın oyun yayıncıları için kullanışlı olmasını hedefliyor. Yazılım üzerine çalışırken bir yandan da donanımı geliştiren Wonder’ın ortaya nasıl bir sonuç koyacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER