Bilim

Withings Body Scan akıllı tartı ile EKG çekilebilecek

withings body scan

Withings, Body Scan adını taşıyan yeni akıllı tartısını CES 2022’de gözler önüne çıkardı. Akıllı tartılara yabancı olmayan şirket, Body Scan ile iddiasını bir üst boyuta taşıyor. Body Scan ile EKG çekmek ve parçalı vücut kompozisyonu ölçmek gibi işlemler yapılabilecek. Buna ek olarak, ayak sinirlerinin hareketliliği de değerlendirilebilecek.

Kısacası Body Scan vücudunun yağ dağılımını ve bunun kalp sağlığıyla olan bağlantısını takip etmek mümkün olacak.

Body Scan ilk bakışta standart bir tartı gibi görünüyor. Ancak tartının üst kısmında yukarıya doğru çekilebilen bir tutacak bulunuyor. Tartı bölümündeki dört ağırlık sensörüne ve 14 ITO elektrotuna ek olarak, tutacak kısmında da dört ekstra elektrot mevcut.

3.2 inç LCD renkli ekrana ve bir yıllık kullanım süresi sağlayan bir pile sahip olan Body Scan, Withings’in akıllı saatleriyle entegre şekilde çalışacak. Buna ek olarak, akıllı tartı Apple HealthKit ve Google Fit platformlarıyla birlikte kullanılabilecek.

Yukarı çekilebilen tutacak Body Scan’e görsel olarak farklı bir hava kazandırmasının yanı sıra Body Scan’in kendisini rakiplerinden ayıran özellikler sunmasını da mümkün kılıyor. Akıllı tartılar vücut kompozisyonunu Biyoelektrik Direnç Analizi ile ölçüyor. Bu sistem vücuda düşük seviyeli elektrik akımı gönderilmesiyle çalışıyor. Vücut yağının, suyunun ve yağsız et kütlelerinin hepsi farklı direnç seviyelerine sahip. Akımın dolaşım hızına bağlı olarak vücudun tahmini kompozisyonu ölçülüyor.

Ancak bu işlemi yapan tartılar bunun için sadece ayaklardan temas sağlıyor ve bu nedenle vücudun alt kısmının kompozisyonu ölçülüyor. Body Scan ise çekilebilir tutacak ile ekstra iki temas noktası daha sunuyor ve böylelikle parçalı vücut kompozisyonu ölçmeyi mümkün kılıyor.

Withings Body Scan’in göze çarpan bir diğer özelliği de EKG çekebilmesi. Kalp atış hızı ölçümü ve damar yaşı hesaplaması da Body Scan’in yetenekleri arasında bulunuyor. Body Scan ile çekilen EKG’lerin kayıtları doktorlarla da paylaşılabilecek. Body Scan’in sağlık odaklı bu özelliklerinin kullanımı için ilgili kuruluşların onayı gerekiyor.

Withings Body Scan gerekli izinler alındığı takdirde 2022’nin ikinci yarısında satışa sunulacak. Akıllı tartının ABD’deki fiyat etiketinde 279 dolar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER