Teknoloji

Windows Phone en büyük sorununu çözmekten uzak görünüyor

nokia-lumia-630-inceleme-00015

Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone önemli sayılabilecek bir ilerleme kaydetmiş olsa da, henüz yazılımcıların ilgisini tam anlamıyla çekebilmiş değil. Popüler uygulama eksikliği kullanıcı sayısının artışını etkilerken, artışın istenilen seviyede olmaması da popüler uygulamaların platforma gelişini geciktiriyor. Bu kısır döngüden kurtulmak için Microsoft, popüler uygulamaların yazılımcılarına önemli teşvikler sunuyor. Ancak sorunun kesin çözümü için şirketin Windows Phone’u en baştan itibaren yazılımcıların radarına sokması gerekiyor.

iTunes App Store ABD mağazasının şu andaki en popüler 25 uygulamasını mercek altına alan WPCentral, halihazırda bu uygulamalardan sadece 6 tanesinin Windows Phone ekosisteminde bulunduğuna dikkat çekti. Eksik olan uygulamalardan 13 tanesinin listedeki pozisyonları sürekli değişen oyunlar olduğu belirtilse de; Snapchat, YouTube, Google Haritalar gibi popüler uygulamaların eksikliği önemli bir sorun olarak tanımlanıyor.

En popüler 100 iOS uygulaması mercek altına alındığında işler Windows Phone için biraz daha kötü hâle geliyor. Uber ve Tinder gibi son zamanlarda popüler olan uygulamaların yanı sıra, sürekli bir popülariteye sahip olan SoundCloud ve Dropbox’ın Windows Phone’da olmaması işletim sisteminin negatif hanesine yazılıyor.

Mevcut tablo Microsoft’un neden Windows ve Windows Phone için ortak bir geliştirme platformu oluşturmaya çalıştığını gösteriyor. Zira şirket için yazılımcı ilgisini iOS ve Android’den Windows Phone’a çekmenin en kestirme yolu bu ortak platformdan geçiyor.

İLGİLİ HABERLER