Manşetler

Windows Phone Facebook uygulamasının zenginleştirilmesi için çalışmalar sürüyor

Windows Phone uygulaması için geliştirilen uygulamaların iOS ve Android platformlarındakine göre barındırdıkları özellikler bakımından biraz daha geride olduğu görülüyor. Twitter uygulaması bunlardan bir tanesi ve bu uygulama geçtiğimiz günlerde aldığı güncellemeyle birlikte iOS ve Android uygulamaları arasındaki farkı biraz olsun kapattı.

facebook-4-1-windows-phone-171212

Facebook uygulamasının durumu da Twitter’ınkine benziyor. Geliştirme çalışmaları Microsoft tarafından gerçekleştirilen bu uygulama geçtiğimiz aralık ayında aldığı güncellemeyle birlikte hız ve performans anlamında iyileştirmeler görmüştü. Ancak o zamanki güncelleme özellik bakımından uygulamaya yeni bir şeyler eklememişti. Tabii ki, bunda geliştirmenin Facebook tarafından değil de, Microsoft tarafından yapılmasının etkisi var. Uygulama genellikle API’lara bağlı olarak çalıştığı için Facebook’un iOS ve Android uygulamalarına sunduğu özellik imkanlarından bu uygulamanın da yararlanması o kadar kolay olmayabiliyor.

Windows Phone platformundaki uygulamaların diğer platformlarındaki karşılıklarına göre bazı kısıtlamalara sahip olmasından yakınan Maati.TV çalışanı Ammar Nokia CEO’su Stephen Elop’a bir e-posta iletisi göndermiş. Ammar’ın muhatap olarak Microsoft’u değil de Nokia’yı seçmesi bir hayli ilginç. Belki Nokia’nın uygulamalar konusunda gösterdiği hassasiyet Ammar’ı etkilemiş olmalı.

Ammar, gönderdiği iletide Windows Phone’a özel Facebook uygulamasının eksikliklerinden, bu uygulamanın iOS ve Android platformlarındaki Facebook uygulamalarının karşısındaki zayıflıklarından bahsetmiş. İletisine cevap ise bir gün sonra gelmiş. Cevapta söz konusu şikayetler üzerinde çalışmaların yürütüldüğü kaydedilmiş. Bu durumda yakın bir gelecekte daha sağlam özelliklere sahip bir Windows Phone uygulamasını görebiliriz.

Windows Phone’daki Facebook deneyiminin bir kısmı Windows Phone platformuna entegre edilmiş şekilde sağlanıyor. Bu, Facebook uygulamasını diğer platformlardaki benzerlerinden ayırıyor. Ancak bu yoğun entegrasyona rağmen diğer platformlardaki Facebook uygulamalarında gördüğümüz çeşitli işlevler Windows Phone uygulamasında yok. Örneğin Facebook üzerinden mesajlaşma özelliği Windows Phone’da işletim sistemi seviyesinde destekleniyor, ancak bu yolla fotoğraf gönderilemiyor, grup mesajlaşma gerçekleştirilemiyor.

Mobil uygulamalar bir platformun tercih edilmesi noktasında anahtar rol oynuyor. Kullanıcılar uygulamanın varlığını görünce daha çabuk ikna oluyor ve o platformda çalışan bir cihazı satın alıyor. Ancak satın alma sonrasında onları memnun etmek, umdukları kullanıcı deneyimini sunmak gerekiyor. Umarız Microsoft’un yürüttüğü bu çalışmaların karşılığında yakın zamanda daha zengin işlevlere sahip bir Facebook uygulaması görmek mümkün olur.

İlgili >> WMPoweruser, Maati.TV

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER