Teknoloji

Windows Karma Gerçeklik platformu SteamVR için tam destek sunmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows karma gerceklikMicrosoft, Windows 10 Nisan 2018 Güncellemesi’ni 30 Nisan’da dağıtıma çıkarmıştı. Söz konusu paket, Windows Karma Gerçeklik platformu için önemli yenilikler getiriyor. Söz konusu yenilikler arasında Karma Gerçeklik için sunulan SteamVR desteğinin “erken erişim” sürecini tamamlaması öne çıkıyor.

SteamVR, geçtiğimiz kasım ayından bu yana Karma Gerçeklik platformunu destekliyor. Bir yandan da beta testlerine devam eden Valve, test kullanıcıları için bugüne kadar 24 güncelleme yayınlamıştı.

Nisan güncellemesinin getirdiği yenilikler arasında performanstaki artış vaadi öne çıkıyor. RAM tüketimini azaltan güncelleme, bir yandan da deneyimi daha dengeli hâle getiriyor. Hareket kumandaları için dokunsal geri bildirimler verilmesi ve yeni Skyloft çevresi de paket kapsamında kullanıcılara sunuluyor. Güncelleme sayesinde sanal çevreleri kişiselleştirmek de kolaylaşıyor.

Valve tarafından verilen bilgiye göre, Steam Store’da Karma Gerçeklik platformunu destekleyen 422 oyun bulunuyor. Böylelikle oyunculara Microsoft Mağaza dışında da geniş bir içerik yelpazesi sunuluyor.

Valve Windows Karma Gerçeklik başlıkları için SteamVR’ı iyileştirmeye önümüzdeki dönemde de devam edecek. Şirket bu doğrultuda düzenli güncellemelerle sürekli olarak yeni özellikler sunmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER