Teknoloji

Windows 10 Nisan 2018 güncellemesi bugün indirilmeye sunuluyor

windows 10 nisan 2018 güncellemesi

windows 10 nisan 2018 güncellemesi

Windows 10 kullanıcıları bugünden itibaren işletim sistemleri için Nisan 2018 güncellemesini indirme imkanı bulacaklar. 8 Mayıs 2018’den itibaren de dünya çapındaki tüm PC’ler için güncelleme resmi olarak dağıtıma sunulacak.

Microsoft’un kurumsal başkan yardımcısı Yusuf Mehdi tarafından kaleme alınan blog yazısında, güncellemenin birtakım yeni özellikler getirdiğine dikkat çekiyor. Bunların büyük kısmının Windows deneyimini daha düzgün hâle getireceği ve çalışırken zamandan tasarruf imkanı sunacağına dikkat çekiliyor.

Timeline adı verilen yeni özellik kullanıcıların PC’lerini 30 gün öncesine kadar döndürmelerini, bu şekilde kayıp dosyaları, dokümanları veya projeleri bulmalarını sağlayacak. Diğer bir deyişle, birkaç hafta öncesine kadar geri dönüp otomatik kaydettiğiniz bir noktaya dönmeniz veya eski dosya ve çalışmalarınızda arama yaparak istediğinizi bulmanız mümkün olabilecek.

Daha da iyisi, Timeline özelliği Microsoft Edge veya Office 365’in kullanıldığı iOS veya Android cihazlarında da çalışacak. Buradan, Edge’deki göz atma geçmişinin de Timeline’ın kapsamı dahilinde bulunduğunu anlıyoruz.

Güncellemeyle birlikte Focus Assist adı verilen ve kullanıcılara sosyal medyada dolaşırken veya oyun oynarken neleri kaçırdıklarını gösteren bir özellik de geliyor. E-posta iletileri, bildirimler, güncellemeler hatırlatılıyor. Focus Assist gerektiği zaman açılabiliyor veya sadece belirli zamanlarda çalışabilecek biçimde zamanlanabiliyor.

Microsoft Edge de güncelleniyor. İnternet tarayıcısına birtakım yeni özellikler ekleniyor. Bunların arasında sekmedeki ses ikonuna tıklatarak sekmeleri sessize alma imkanı da bulunuyor. Aynı zamanda kitapları, PDF’leri veya okuma sayfalarını tam ekranda görüntüleme, web ödeme formlarında otomatik tamamlama ve hatta okumada yardımcı olmak amacıyla eklenen gramer araçları da bulunuyor.

Windows 10’da Cortana sesli asistanı kullananlar için de, güncellemeyle birlikte Dikte özelliği geliyor. Böylelikle kullanıcılar düşüncelerini konuşarak hızlı ve doğru biçimde yazıya dökme imkanı bulacaklar.

Dikte modunu kullanmak isteyen kullanıcıların imleci metin alanına götürmeleri daha sonra da Win+H tuşlarına basarak konuşmaya başlamaları gerekiyor. Konuştukları ekranda görünecektir.

Tabii ki, bunlar en yeni Windows 10 güncellemesiyle gelecek yeni özelliklerin sadece birkaçı. Bunlar dışında kurumsal kullanıcılar için basitleştirilmiş BT yönetim araçları; Fotoğraflar, 3D ve Windows Mixed Reality için yeni yaratıcılık özellikleri ve yeni güvenlik özellikleri de listede yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER