Teknoloji

Windows 10 Nisan 2018 Güncelleştirmesi’nin çıkış tarihi açıklandı

windows 10 timeline nisan 2018 güncelleştirmesi
windows 10 timeline nisan 2018 güncelleştirmesi
Windows 10 Nisan 2018 Güncelleştirmesi Timeline adlı özelliği de getiriyor

Microsoft en sonunda gelecek Windows 10 güncellemesinin resmi adını ve ne zaman çıkacağını duyurdu. Windows 10 Nisan 2018 Güncelleştirmesi‘nin çıkışı için aslında ilk olarak 10 Nisan tarihi açıklanmıştı. Ancak son dakikada bir engelle karşılaşan şirket, Nisan güncelleştirmesinin dağıtımını da nisan ayının son gününe bırakmış oldu.

Microsoft Nisan 2018 Güncelleştirmesi 30 Nisan’da indirilmeye sunulacak. İsteyen kullanıcılar güncellemeyi elle indirip yükleyebilecek. 8 Mayıs’tan itibaren de Windows sistemlerine geniş kapsamlı şekilde ulaştırılmaya başlanacak.

Bu Windows 10 güncellemesiyle birlikte adlandırma yapısı da değişiyor. Şirket daha önce bu güncellemenin adını “Windows 10 Spring Creators Update” olarak adlandırıyordu. Microsoft yöneticisi Aaron Woodman, The Verge sitesine verdiği demeçte insanların daha fazla basitlik peşinde olduğunun altını çizdi. Müşterilere çeşitli isimleri sorduklarını ve gelen geri bildirimlerin doğrultusunda, insanların bir güncellemeyi anlamalarına yardımcı olacak en basit yolun, açık bir zaman vermek olduğunu, bunun küresel açıdan da daha verimli olacağını kaydetti.

Windows 10 Nisan 2018 Güncelleştirmesi Timeline adı verilen yeni özelliği de içerecek. Bu özelllik farklı makinelerde üstünde çalıştığınız önceki uygulamaları hatırlayacak. Hatta Microsoft Edge’in iOS ve Android sürümlerindeki göz atma geçmişini de karşınıza çıkaracak. Ayrıca Microsoft dikte özelliği de getiriyor. Aynı zamanda bildirimleri kısmak için Focus Assist özelliğini iyileştiriyor. Microsoft Edge internet tarayıcısına bu güncellemeyle birlikte sekmenin sesini kısma özelliği geliyor. Ayrıca Xbox Game Bar da yeni bir tasarıma kavuşuyor. Bu güncelleştirmedeki özelliklerin birçoğu küçük çaplı, ancak normal Windows 10 kullanıcıları için memnun edici değişiklikler sayılabilir.

Microsoft şimdi Redstone 5 kod adıyla anılan bir sonraki güncelleme için çalışmalarını artıracak. Yılın sonlarına doğru beklenen o güncellemede uygulamalar için akıllı sekmeler ve Dosya Gezgini için koyu renk modu gibi özellikler bulunacak. Microsoft henüz gelecek güncellemenin adını açıklamadı, şirket yeni adlandırma için gelecek bildirimleri bekleyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER