Teknoloji

Windows Blue da Windows 8’in modern başlat ekranını barındıracak

Windows 8 ile birlikte sunulan, daha önce Metro adını taşıyan şimdilerde ise sadece “modern” sıfatıyla bahsedilen kullanıcı arayüzü bundan sonraki Windows sürümlerinde de yer almaya devam edecek gibi görünüyor. Windows 8’in çıkışı birkaç ay olsa da, Windows 9 veya Windows Blue adıyla anılan gelecek nesil sürümle ilgili dedikodular da ortalıkta dolaşmaya devam ediyor. Tayvanlı PCBeta sitesinin forumunda paylaşılan bir Windows 9 duyumuna göre bu işletim sistemi de modern başlangıç arayüzünü barındırmaya devam edecek.

Söz konusu iddia Windows Blue’nun alfa testçisi olduğunu iddia eden bir forum kullanıcısından geliyor. Metro kullanıcı arayüzü Windows Blue’da da yer almaya devam edecek, bununla birlikte özelleştirme imkanları daha da artırılacak. Bu konuda henüz fazla detay yok, ancak kullanıcıların ekranda bulunan kutucukların boyutlarını değiştirebileceği söyleniyor, tıpkı Windows Phone 8’de olduğu gibi.

Alıştığımız geleneksel Windows masaüstü de varolmaya devam edecek gibi görünüyor. Ancak buraya da bir görsel güncelleme yapılabiliyor, böylelikle bu geleneksel masaüstü modern arayüzle daha fazla uyum içinde olabilir. Alfa testçisini paylaştıkları bunlardan ibaret, ancak Microsoft’tan resmi bir doğrulama duymadan önce bu dedikodulara atlamamanın faydası var. Ancak modern kullanıcı arayüzünün bundan sonraki Windows sürümünde büyük bir yer tutacağını duymak da çok şaşırtıcı sayılmaz. Yeni yılda Windows Blue ile ilgili çok daha fazla şey duyacak gibiyiz. 2013’te Windows ile ilgili diğer beklentilerimiz için de bu yazıya göz atabilirsiniz.

İlgili >> PCBeta

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER