Teknoloji

Windows Blue’nun adı Windows 8.1 olarak kesinleşti, bu yılın sonunda geliyor

Microsoft Windows Blue’nun resmi olarak Windows 8.1 olarak adlandırılacağını doğruladı. Redmond şirket bu güncellemenin yıl sonuna doğru geleceğini ve Windows Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebileceğini de kaydetti. Ayrıca Windows 8.1’in ön izleme versiyonu 26 Haziran tarihinden itibaren indirilebilecek, lansmanı da Microsoft’un o hafta içinde düzenleyeceği BUILD yazılım konferansında yapılmış olacak. Bu arada hem Windows 8 hem de Windows RT için ön izleme versiyonları sunulacak.

windows-blue-logo-291112

Güncellemeyle birlikte nelerin geleceğiyse bilinmezliğini korumaya devam ediyor. Ancak geçtiğimiz haftalarda sızan çeşitli ekran görüntüleri ve bilgiler sayesinde nelerle karşılaşacağımızı biraz olsun biliyoruz. Windows 8.1 ile birlikte Microsoft’un işletim sistemini daha küçük boyutlu ekranları destekleyecek şekle sokacağı söyleniyor. Böylelikle Microsoft da küçük ekranlı tabletler savaşına katılmış olacak. Şirket güncellemenin yeni nesil PC ve tabletlerin ulaştırılmasına katkıda bulunacağını söyleyerek bunun ipuçlarını veriyor. Bunun dışında Windows 8.1 ile birlikte “Başlat” butonunun da geri gelebileceği söyleniyor. Öte yandan çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri de Windows 8.1 ile birlikte doğal olarak sunulacak.

Microsoft önümüzdeki haftalarda Windows 8.1 güncellemesiyle ilgili daha fazla ayrıntı geleceğinin sözünü verdi. Böylelikle Başlat butonunun gerçekten gelip gelmediğini de görmüş olacağız.

İlgili >> Windows Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER