Teknoloji

En son Windows 11 Insider derlemesinde üçüncü taraf widget geliştirmeleri ve sohbet özellikleri var

windows 11

Microsoft, Windows 11‘in en son geliştirici derlemesinde Microsoft Teams’den Sohbet için üçüncü taraf widget geliştirme ve yeni görüntülü arama işlevleri için destek sunuyor. Preview Build 25217 ile dağıtıma çıkan yeni özellikler, Windows Insider programına kayıtlı kişiler tarafından kullanılabilir.

Şimdi geliştiriciler, Windows 11 pencere araçları paneline eklenebilecek pencere öğeleri oluşturup test edebiliyor. Yeni üçüncü taraf pencere öğeleri, şimdilik yalnızca en son Insider Preview derlemesinde yerel olarak test edilebilir, ancak daha sonra, derleme resmi olarak herkesin indirmesi için yayınlandıktan sonra, uygulamalarının dağıtım sürümü için Microsoft Store’da görünebilir. Microsoft, Widget’ların şu anda yalnızca paketlenmiş Win32 uygulamaları için oluşturulabileceğini, ancak Progresif Web Uygulaması (PWA) Widget’ları için desteğin Microsoft Edge 108 sürümünün bir parçası olarak planlandığını söylüyor.

Ayrıca Insider ön izleme sürümü, Windows 11’de Microsoft Teams’den Sohbet için yeni bir görüntülü arama deneyimine (sınırlı bir Insider grubu için) ön bakış da içeriyor. Görev çubuğundan Sohbet’i açtığınızda, bir arama başlatmadan önce kendi yayınınızın bir ön izlemesini görebileceksiniz, bu da görünümünüzü düzeltmenize veya herhangi bir arka plan sorununu tespit etmenize olanak tanır. Microsoft, bu deneyimi önümüzdeki aylarda daha geniş bir şekilde kullanıma sunmayı umuyor, ancak “küçük bir kullanıcı alt kümesi”, ön izleme sürümünün bir parçası olarak bu özelliğe hemen erişebilecek. Seçilen birkaç şanslı kişiden biri olup olmadığınızı kontrol etmek için, Insider ön izlemesini yükledikten sonra, Sohbet’i Windows 11 görev çubuğunuzdan kendiniz başlatabilirsiniz.

microsoft store windows 11

Bunlara ek olarak Insider Preview Build 25217, basitleştirilmiş Çince için geliştirilmiş bulut önerileri ve tümleşik arama önerileri dahil olmak üzere birkaç başka özellik güncellemesi ve Microsoft Store’da bazı tasarım değişiklikleri içeriyor. Artık mağaza, ücretsiz erişiminiz olabilecek bir oyunu yanlışlıkla satın almanızı önlemek için Game Pass’in bir parçası olarak bir oyunun plana dahil edilip edilmediğini daha net hâle getiriyor. Game Pass kitaplığı da bir performans artışı ve bazı daha basitleştirilmiş seçenekler gibi güncellemeler alıyor.

Bu güncellemelerin herkese açık Windows 11 derlemesine geçmesi biraz zaman alacak. Bunları hemen denemek istiyorsanız Windows Insider Programına kaydolabilir ve en son geliştirici derlemelerini çıktıkları anda indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER