Teknoloji

Windows 11’i desteklenmeyen donanıma yüklediğinizde bir filigran görebilirsiniz

windows 11 filigran

Microsoft şu sıralar Windows 11 kullanıcılarını, işletim sistemini desteklenmeyen donanımlara yükledikleri konusunda uyarmak için iki yeni yöntem deniyor. Windows 11’in en son test sürümlerinde, masaüstü duvar kağıdında yeni bir filigran belirirken, Ayarlar uygulamasının açılış sayfasında benzer bir uyarı gösteriliyor.

Eğer test derlemesi desteklenmeyen donanımda çalışıyorsa, masaüstü filigranı yalnızca “sistem gereksinimleri karşılanmadı” ifadesini belirtir ve yalnızca Windows’un değerlendirme veya yayın öncesi sürümlerinde gösterilen yapı numarasının yanında görünür. Bu, işletim sistemini etkinleştirmediğiniz durumlarda, Windows’ta görünen yarı saydam filigrana benzer, ancak daha az belirgindir. Twitter kullanıcısı Albacore, Ayarlar uyarısını ilk olarak bu ayın başlarında fark etti.

Yine de Microsoft’un bu masaüstü duvar kağıdı uyarısını geniş çapta etkinleştirmeyi planlayıp planlamadığı belli değil. Yazılım üreticisi kısa süre önce, Windows 11’e yapılan ve final sürüme gelmeyebilecek yeni eklemeleri de test edeceğini açıklamıştı. Yine de bu yeni uyarılar, Microsoft’un Windows 11’in desteklenmeyen donanımlarda nasıl göründüğünü değiştirmek istediğinin bir işareti olarak nitelendirilebilir.

Microsoft’un Windows 11 için minimum donanım gereksinimleri, özellikle işletim sistemi resmi olarak yalnızca Intel 8. Nesil Coffee Lake veya Zen+ ve Zen 2 CPU’ları ve üstünü desteklediği için tartışmalı olmuştu. Bu hamle, milyonlarca bilgisayarı arkada bıraktı, ancak bu kısıtlamayı atlayıp Windows 11’i yüklemenin kolay bir yolu var. Ne var ki, bu geçici çözümü kullanan herkes, gelecekteki Windows 11 güncellemelerinde bu uyarıları görmeye başlayabilir.

Microsoft geçmişte Windows’un etkinleştirilmemiş sürümleri için benzer uyarılar kullanmıştı. Üstelik karanlık mod, kişiselleştirme ayarları ve temalar gibi özelliklerin bir sistem etkinleştirilene kadar değiştirilmesini kısıtlamıştı. Microsoft, herhangi bir özellik kısıtlaması deniyor gibi görünmüyor ve uyarılar; açılır pencereler veya bildirimler yerine daha az rahatsız edici olarak nitelendirilebilir. Uyumlu olmayan donanımlarda Windows 11 çalıştıranların canını pek sıkmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER