Teknoloji

Windows 11’e Dosya Gezgini sekmeleri ve diğer yenilikleri getiren güncelleme geldi

windows 11

Microsoft, geçen ay içinde çeşitli yenilikler içeren Windows 11 2022 Güncelleştirmesini dağıtıma sunmuştu. Şimdiyse salı günü, en yeni işletim sistemi sürümüne daha fazla yeni özellik getiren bir güncelleme yayınladı.

Yenilikler listesinin başında, kişileri aramayı kolaylaştırmak için önerilen eylemler ve görev çubuğuna geri dönen Görev Yöneticisi kısayolunun yanı sıra Dosya Gezgini’ne eklenen sekmeler bulunuyor.

Windows kullanıcıları yıllardır Dosya Gezgini’nde sekmeler için bekliyordu. Bu özellik, klasörlere hızlı bir şekilde erişmeyi veya favori dosyaları bulmayı kolaylaştıran yenilenmiş bir tasarım da içeriyor. Yeni Dosya Gezgini tasarımı, tek bir pencerede birden çok klasörde gezinmek için sekmeler içeriyor. Üstelik sekmeleri serbestçe hareket ettirme yeteneği de geliyor. Microsoft, dört yıl önce Windows 10 uygulamalarındaki sekmeleri Setler adlı bir özellikte test etmişti. Dosya Gezgini sekmeleri, Microsoft bu Setler projesini iptal ettikten sonra Windows 10 kullanıcılarına hiçbir zaman ulaşmadı.

windows 11

Windows 11 görev çubuğuna Görev Yöneticisi kısayol geri döndü

Windows 11 kullanıcıları, Görev Yöneticisi kısayolunun görev çubuğuna geri dönmesini istiyordu. Microsoft son güncellemeyle bu talepleri de yerine getirdi. Artık görev çubuğunun herhangi bir yerinde sağ tıklayıp Görev Yöneticisi’ne gidebilirsiniz. Microsoft, küçük bir ekranda çok sayıda uygulama açıkken bu alanı biraz daha temiz hale getirmek için, yeni bir görev çubuğu taşma alanı da ekledi. Windows 11’deki paylaşım deneyimi; Fotoğraflar, Xbox ve diğerleri gibi uygulamalara hızlı erişim sayesinde iyileşiyor.

windows 11

Önerilen eylemler de salı günkü Windows 11 güncelleştirmesinde yer alıyor. Tarihleri veya telefon numaralarını kopyalarsanız Windows 11; Teams, Skype veya Telefon Bağlantısı ile kolayca bir arama oluşturmanıza imkan vermek için kullanışlı bir istem oluşturur. Hatta bir tarihi kopyaladıysanız takvime de hızlıca erişebilirsiniz.

Ekim ayı sonunda Microsoft, Windows 11 için güncellenmiş bir Fotoğraflar uygulamasını da kullanıma sunmayı planlıyor. Bu yeni sürüm, yeni bir galeri arayüzü ve OneDrive’daki eski resimleri yeniden ortaya çıkaran anılar deneyimi içeriyor. Bu Fotoğraflar uygulamasına kasım ayında iCloud fotoğraf arşivi entegrasyonu da eklenecek.

Bu yeniliklerin tümü, isteğe bağlı indirilen ve güvenlikle ilgili olmayan bir sürümle birlikte salı günü itibarıyla Windows Update üzerinden indirilebiliyor. Özellikleri edinmek için ehemn şimdi Windows 11’deki Windows Update bölümünü kontrol edebilirsiniz. Microsoft, Kasım 2022 güvenlik güncellemesi sürümüyle birlikte bu güncellemeleri ve yenilikleri sistemlere otomatik olarak göndermeye başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER