Teknoloji

Windows 10 Setler özelliğine bir sonraki güncellemede de kavuşamayacak

windows 10 setlerWindows 10 Setler adını taşıyan sekmeli uygulama özelliğine kısa süre içinde kavuşamayacak. Microsoft tarafından yapılan açıklamada, özelliğin 2018 içinde yayınlanacak diğer büyük Windows 10 güncellemesinde sunulmasının planlanmadığı belirtildi.

Şirketin planlarını yakından bilen kaynaklar tarafından The Verge sitesine verilen bilgiye göre, Microsoft öncelikli olarak özelliğin Edge ve Office gibi uygulamalardaki entegrasyonunu kuvvetlendirmek için çalışıyor. Ardından özelliğin Windows 10 kullanıcılarının tamamına sunulması planlanıyor. Windows Insiders programının üyeleri Setler özelliğini altı aydan uzun bir süredir test ediyor ve yapılacak değişiklikler konusunda geri bildirim veriyor.

Söz konusu geri bildirimlerin Microsoft’un Setler özelliğini Windows 10 için yayınlanan en son test sürümünden çıkarmasına neden olduğu belirtildi. Setler özelliğinin Microsoft’un önümüzdeki aylarda yeni büyük Windows 10 güncellemesini test etmeye başlamasıyla birlikte Windows Insiders programının üyelerinin erişimine açılması bekleniyor. Microsoft tarafından Dona Sarkar’ın imzasıyla yapılan açıklamada, odaklanılan konular arasında görsel tasarımdaki iyileştirmelerin bulunacağı ve iş akışının geliştirilmesi adına Office ile Microsoft Edge’in Setler entegrasyonunun kuvvetlendirileceği belirtildi.

Microsoft’un kararını “gecikme” etiketiyle değerlendirmek kolay olsa da, şirketin daha önce de Setler özelliğini bir sonraki Windows 10 güncellemesinde hazır hâle getirme konusunda bir söz vermediğini unutmamak gerekiyor. Sekmeli uygulamalar konusunda bir takvim açıklamayan yazılım devi, özelliği tüm kullanıcılara açmadan önce tüm ince ayarları yapmayı hedefliyor gibi görünüyor.

Windows 10 Setler özelliğiyle benzer uygulama ve gruplar bir etkinlik setine dönüştürülebiliyor. Bu setlerin Windows 10 Timeline özelliğiyle eş zamanlanması ve farklı cihazlara taşınması da potansiyel kullanım yöntemleri arasında bulunuyor. Microsoft akıllı sekmelerle web siteleri ve uygulamalar arasındaki mesafeyi kısaltmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER