Teknoloji

Windows 11’in Dosya Gezgini için sekmelerin gelişi yakın

windows 11 dosya gezgini

Microsoft, Windows 11 için yeni Dosya Gezgini sekmelerinin beta testine başladı. Dosya Gezgini için sekmeler özelliği artık Beta Kanalında Windows Insiders test kullanıcılarına sunuluyor. Bu nedenle özelliğin Windows 11 kullanan herkes için dağıtıma çıkmaya çok yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Sekmeler özelliği, klasörlere hızlı bir şekilde erişmeyi veya sık kullanılan dosyaları bulmayı kolaylaştıran yenilenmiş bir tasarım içeriyor. Güncellenmiş Dosya Gezgini tasarımı, tek bir pencerede birden çok klasörde gezinmek için sekmeler ve sekmeleri serbestçe hareket ettirme yeteneği içeriyor. Microsoft, yaklaşık dört yıl önce Windows 10 uygulamalarında sekme kullanımını Kümeler adlı bir özellikte test etmişti. Buna Dosya Gezgini içindeki sekmeler için destek de dahildi, ancak Microsoft sonunda projeyi iptal etti ve hiçbir zaman Windows 10 kullanıcılarına dağıtmadı.

Microsoft, ilk olarak bu yılın başlarında Windows 11 Dosya Gezgini’nde sekmeleri test etmeye başlamıştı. Bu özelliğin Beta Kanalına geçişi, önümüzdeki aylarda herkes için çıkacağına işaret sayılabilir. Microsoft, “Beta Kanalı, genel müşterilerimize sunacağımız deneyimlere daha yakın deneyimlerin ön izlemesini yaptığımız yer olacak.” diyor. Bu belirli beta derlemesi, yalnızca yakın zamanda Sürüm Önizlemesi kanalına gönderilen Windows 11 22H2‘nin, yani bir sonraki büyük güncellemenin bir güncellemesi olduğundan, yakında Sürüm Önizlemesi içinde de sekmelerin görünmesini bekleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER