Teknoloji

Windows 11’in bir sonraki büyük güncellemesi Insider kullanıcılarına dağıtılıyor

windows 11

Microsoft, salı günü bir sonraki büyük Windows 11 güncellemesini Sürüm Önizlemesi halkasındaki kullanıcılarına sunmaya başladı. Windows 11 22H2 güncelleştirmesinin önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması bekleniyor. Bu güncelleme işletim sisteminde yeni Başlat menüsü klasörleri, güncellenmiş dokunma hareketleri ve görev çubuğu için sürükle ve bırak dahil olmak üzere bir dizi büyük değişiklik içerecek.

Microsoft’un güncellemeyi Windows Update aracılığıyla resmi olarak yayınlamasını beklemeye gerek duymadan, Windows 11’in Windows Update bölümündeki Windows Insider seçeneği aracılığıyla 22621 numaralı son derlemeyi alabilirsiniz. Windows Insider Programı’na kaydolmak için komutları izlemeniz yeterlidir. Ayarlar’daki Windows Update bölümüne girin, Windows Insider Programı’nı seçin ve belirli adımları geçtikten sonra Sürüm Önizlemesi kanalını tercih edin.

windows 11 güncelleme

Windows 11 22H2, genellikle kilit ekranında gördüğünüz güzel duvar kağıtları arasında geçiş yapmayı sağlayan yeni bir ön plana çıkan duvar kağıdı özelliğini getiriyor. Ayrıca Canlı Altyazılar, Windows 11 22H2’de yerleşik hâle geliyor. Bu, kulağı tamamen duymayan, işitme güçlüğü çeken veya sese otomatik olarak altyazı eklemek isteyen kişiler için idealdir. Altyazılar herhangi bir ses içeriğinden, doğrudan cihazda oluşturulabilir ve altyazılar yüzen bir pencerede ya da ekranın üstünde veya altında görüntülenebilir.

windows 11 güncelleme

Öte yandan Görev Yöneticisi, yeni bir karanlık mod ve çok daha iyileştirilmiş bir düzen ile Windows 11 22H2 kapsamında büyük bir yenilemeden geçiriliyor. Uygulamaların sistem kaynaklarını tüketmesini sınırlamanıza izin veren bir verimlilik modunun yanı sıra karanlık temaya uygun yeni bir komut çubuğu içeriyor. Windows 11’deki Snap Layouts özelliğini seviyorsanız, bir uygulamayı pencerenin en üstüne sürükleyip kullanabileceğiniz tüm düzenleri ortaya çıkarmanıza izin verecek araçlar bu güncellemede sunuluyor. Ayrıca Microsoft, Odaklanma özelliğini Rahatsız Etme modunu içerecek şekilde geliştiriyor. Bu, yalnızca gerçekten önemli olanları görebilmeniz için, bildirimleri hızla susturmayı çok daha kolay hâle getiriyor.

windows 11 güncelleme

Çoğu Windows 11 kullanıcısı, dosyaları Photoshop gibi uygulamalara sürüklemenize olanak tanıyan, sürükle ve bırak özelliğinin görev çubuğuna döndüğünü duymaktan memnun olacaktır. Yeni Başlat menüsü klasörleri, Windows 11 kullanıcılarının Başlat menüsünün sabitlenmiş bölümünü düzgün bir klasör seçimi eşliğinde özelleştirmesine de olanak tanır.

Windows 11 22H2, bu yılın ilerleyen zamanlarında, muhtemelen eylül ayı dolaylarında cihazlara resmi olarak dağıtılacak.

İLGİLİ HABERLER