Teknoloji

Windows 10’daki OneDrive eşzamanlama değişikliği kullanıcıları rahatsız etti

windows-10-sistemler-151114

Microsoft’un Windows 10 üzerinde yapmakta olduğu değişiklikler genel olarak olumlu karşılanıyor, ancak OneDrive’a yapılan bir modifikasyon Windows kullanıcıları epey kızdırdı. Bu hafta içinde çıkan Windows 10 Teknik Ön İzlemesi’nin en son sürümüyle birlikte OneDrive’ın eşzamanlama işlevi önemli şekilde değiştirildi. Microsoft Windows 10’da yer tutucu dosyaların kullanımı yerine, tıpkı Dropbox gibi seçime bağlı dosya ve klasör eşzamanlamasına geçiş yaptı.

Windows 8.1’de dosyalar ve klasörler bir makineyle otomatik olarak eşzamanlanmıyor, böylelikle disk alanından tasarruf ediliyor. Bunun yerine kullanılan küçük boyutlu yer tutucu dosyalar sayesinde mevcut dosya ve klasörler gösteriliyor, açılan veri veya dosyalar otomatik olarak eşzamanlanıyor. Windows 8.1’deki OneDrive’ın mevcut kullanımı yenilikçi bir yaklaşım sergiliyor, özellikle de düşük depolama kapasitesine sahip Windows makineleri için epey kullanışlı. Ne var ki, bazı Windows kullanıcılarında kafa karışıklığına yol açtığı için Microsoft bunu Windows 10’da kaldırmaya karar vermiş.

Microsoft’un bu kararından memnun olmayan kullanıcılar da konuyla ilgili geri bildirimlerini iletiyor. Bir tavsiye, yazılım devinin yer tutucularla eşzamanlamayı bir seçenek olarak sunmaya devam etmesi, yereldeki ve buluttaki dosyaların özel ikonla birbirinden açık şekilde ayırt edilmesi şeklinde. Görünen o ki, Microsoft uzun vadede yer tutucuların sunduğu önemli işlevleri geri getirecek, ancak Windows 10’un final sürümünde yer alıp almayacakları şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER