Teknoloji

Windows 10 telefon yardımcısı uygulaması PC ile akıllı telefonu bağlayacak

Microsoft Windows 10 için özel bir telefon yardımcısı uygulaması çıkarmaya hazırlanıyor. Bu uygulama akıllı telefon sahiplerini mobil cihazları ve PC’leri arasındaki boşluğu doldurma konusunda ikna etmek için tasarlanıyor.

Yazılım üreticisi bu yeni yardımcı uygulamanın iPhone ve Android telefon sahiplerini cihazlarına çeşitli uygulamaları ve servisleri yüklemeleri noktasında ikna edeceğini umuyor. Bir Windows 10 PC’ye yüklenecek olan telefon yardımcısı uygulaması, iPhone ve Android telefon sahiplerinin Skype, OneDrive, OneNote, Outlook, Office, Xbox Music ve hatta geleceği duyurulan Cortana uygulamasını yüklemelerine yardımcı olacak.

Bu uygulama telefon ve PC’yi eş zamanlamak için herhangi bir özellik sunmuyor gibi görünüyor, zaten yüklenmesine katkıda bulunmak istediği uygulamaların her biri kendi içinde eş zamanlama işlevi sunuyor. Örneğin OneNote notları Windows, Android ve iOS cihazları arasında eş zamanlarken, çeşitli Office uygulamaları da dokümanları OneDrive üzerinde eşzamanlamaya yardımcı oluyor. Microsoft merkez niteliğindeki uygulamayı kullanarak saydığımız bu servislere ait uygulamaları bu yılın ikinci yarısında çıkacak Windows 10 PC’lerini satın alanlara tanıtmaya, şimdiye kadar uygulamalarından haberdar olmayan kitlelerin akıllı telefonlarına girmeye çalışacak.

windows-10-telefon-yardimcisi-260515

Telefon yardımcısı uygulaması Microsoft’un Windows 10 Insider Ön İzleme programının bir parçası olarak, önümüzdeki birkaç hafta içinde yayınlanacak. Bu da yeni bir ön izleme sürümünün yolda olduğunu gösteriyor.

Microsoft geçtiğimiz günlerde Windows 10’da ağ üzerinden oyun akışı testini yapmaya başlamıştı, ancak bu özellik tam olarak bütün ön izleme sürümü kullanıcılarına açılmadı. Önümüzdeki birkaç hafta içinde E3 oyun fuarı düzenlenecek ve belki Microsoft telefon yardımcısı ve oyun akış özelliğinin Windows 10 ön izleme süreci içinde geleceğini resmen duyurabilir.

Microsoft Windows 10’u önümüzdeki yaz Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları için ücretsiz yükseltme fırsatıyla birlikte sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER