Sony ve LG Microsoft’un önemli uygulamalarını Android tabletlerine yüklemeye başlayacak, bu yeni cihazları satın alanlar daha ilk günden bu uygulamalara sahip olacak.
Söz konusu uygulamalar arasında Word, Excel, PowerPoint, Skype, OneNote ve OneDrive bulunuyor. Böylelikle Skype, Office ve Microsof’un bulut servisleri önemli bir konuma gelmiş olacak, yeni Android tabletleri için işlerini görmelerini sağlayacak uygulamalar arayanlar daha en baştan Microsoft’un uygulamalarını kullanma fırsatı elde edecek. Bunun sonucunda Microsoft uygulamaları daha fazla kişi tarafından kullanılıyor olacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

LG’nin ilk insansı robotu Nvidia teknolojisiyle geliyor

Microsoft Copilot’ta geri adım attı, birçok özellik kaldırılıyor

Microsoft’un uyarısına rağmen araştırmacı yeni Windows açığını yayımladı

Sony ve TSMC güçlerini birleştiriyor, hedef akıllı telefon kameraları

Microsoft Windows 11 için ücretleri artırdı ve PC fiyatları etkilenebilir
Sony ve LG’ye ek olarak Microsoft 18 farklı iş ortağını daha açıkladı. Bunlar genellikle belirli ülkelerdeki daha küçük ölçekli üreticiler olarak sıralanıyor. Yeni eklenenlerle birlikte Microsoft’un toplam iş ortağı sayısı 31’e ulaşmış oldu.
Microsoft daha önce de Samsung, Dell ve Türkiye’den Casper ile iş ortaklıkları kurmuş, çeşitli uygulamaları bu markaların Android tabletlerinde ön yüklü olarak sunmaya başlamıştı. Bu arada Samsung Galaxy S6 ve S6 edge satın alanlar da çeşitli Microsoft uygulamalarını telefonlarında yüklü olarak görüyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Microsoft ve sayılan üreticiler arasındaki iş ortaklıklarının detayı bilinmiyor, ancak Microsoft iş ortakları için yeni gelir kanalları açtığını söylüyor. LG’nin yakında çıkacak yeni tabletinde uygulamalara yer vereceği, Sony’nin de Xperia Z4 tabletinde Microsoft uygulamalarının bulunacağı tahmin ediliyor.







