Teknoloji

Microsoft Office ve Skype Sony ve LG’nin Android tabletlerine yüklü geliyor

microsoft copilot ai

microsoft-logo-mwc-2015

Sony ve LG Microsoft’un önemli uygulamalarını Android tabletlerine yüklemeye başlayacak, bu yeni cihazları satın alanlar daha ilk günden bu uygulamalara sahip olacak.

Söz konusu uygulamalar arasında Word, Excel, PowerPoint, Skype, OneNote ve OneDrive bulunuyor. Böylelikle Skype, Office ve Microsof’un bulut servisleri önemli bir konuma gelmiş olacak, yeni Android tabletleri için işlerini görmelerini sağlayacak uygulamalar arayanlar daha en baştan Microsoft’un uygulamalarını kullanma fırsatı elde edecek. Bunun sonucunda Microsoft uygulamaları daha fazla kişi tarafından kullanılıyor olacak.

Sony ve LG’ye ek olarak Microsoft 18 farklı iş ortağını daha açıkladı. Bunlar genellikle belirli ülkelerdeki daha küçük ölçekli üreticiler olarak sıralanıyor. Yeni eklenenlerle birlikte Microsoft’un toplam iş ortağı sayısı 31’e ulaşmış oldu.

Microsoft daha önce de Samsung, Dell ve Türkiye’den Casper ile iş ortaklıkları kurmuş, çeşitli uygulamaları bu markaların Android tabletlerinde ön yüklü olarak sunmaya başlamıştı. Bu arada Samsung Galaxy S6 ve S6 edge satın alanlar da çeşitli Microsoft uygulamalarını telefonlarında yüklü olarak görüyor.

Microsoft ve sayılan üreticiler arasındaki iş ortaklıklarının detayı bilinmiyor, ancak Microsoft iş ortakları için yeni gelir kanalları açtığını söylüyor. LG’nin yakında çıkacak yeni tabletinde uygulamalara yer vereceği, Sony’nin de Xperia Z4 tabletinde Microsoft uygulamalarının bulunacağı tahmin ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER