Teknoloji

Windows 10 görev çubuğu için haber ve hava durumu araç takımı

windows 10 görev çubuğu

Microsoft yıllar boyunca pek dokunmadığı Windows görev çubuğu üzerinde en büyük değişikliğini dün itibarıyla kullanıcılara sunmaya başladı. Yeni hava durumu ve haber görev çubuğu Windows 10’da görülmeye başlandı. Böylelikle hava durumu bilgisi doğrudan Windows görev çubuğu üzerinden görülebiliyor. Genişleyen bu araç takımı hava durumu, borsa, spor ve hava durumu bilgilerini bir arada görmeyi sağlıyor.

Küçük haber kaynağı akışı sadece araç takımı etkinleştirildiğinde görüntüleniyor. Bunu en son gelişmeler, spor haberleri veya hava durumu bilgileriyle özelleştirmek mümkün oluyor. Microsoft, haberleri ve içerikleri 4500’ü aşkın kaynaktan toplayan Microsoft Haber servisini kullanıyor. Şirket yapay zekâ yardımıyla ilginizi çekebileceğini düşündüğü haberleri ve diğer içerikleri akış içinde gösteriyor.

Bu yeni araç takımı pek ilginizi çekmiyorsa, onu devre dışı bırakmak da çok kolay. Bununla birlikte sadece hava durumu bileşeninin basit biçimde görev çubuğu içinde görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Bu yeni pencere öğesi dün itibarıyla, Windows 10 için Nisan 2021 toplu güncelleştirme önizlemesini tercih edenler için kullanıma sunulmaya başladı. Ve önümüzdeki birkaç hafta içinde, Mayıs Windows güvenlik güncelleştirmesi yayına girerken daha geniş kitleler tarafından kullanılması sağlanacaktır.

Görev çubuğu araç takımını hemen görmezseniz, acele etmeyin. Çalıştırmakta olduğunuz Windows 10 sürümü için isteğe bağlı toplu güncelleştirme önizlemesinin kullanılabilir olmasını beklemeniz gerekiyor olabilir. En son sürüm (20H2) henüz gerekli yamayı içermediğinden, Windows 10 kullanıcılarının büyük çoğunluğu yeni pencere aracını henüz görmeyecek. Ancak, KB5001396 önizlemesini yüklerseniz, görev çubuğu araç takımı öğesi şu anda Windows 10’un eski bir sürümünde (1909, Kasım 2019’da piyasaya sürüldü) kullanılabilir. Bu, biraz kafa karıştırıcı görünüyor, ancak önümüzdeki günlerde görev çubuğu araç takımını erkenden etkinleştirmek için bir yöntem sunmaya çalışacağız.

Microsoft, bu görev çubuğu araç takımını geçen ocak ayından beri test ediyordu. Şirketin bu yıl Windows 10 için planladığı 21H1 ve 21H2 güncellemelerinin hemen öncesinde bu yeniliğin görünmesi şaşırtıcı sayılır. Microsoft, önümüzdeki ay başlaması beklenen 21H1 güncellemesinin testlerinin son aşamalarında bulunuyor, ancak bu yeni görev çubuğu pencere öğesi, 1909 veya üzeri sürümleri çalıştıran Windows 10 kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER