Teknoloji

En son Windows 10 güncellemesi PC’den çıktı alırken sorunlara neden olabiliyor

microsoft windows 10

En son Windows güncellemesi bazı yazıcı sahiplerinin problemler yaşamasına yol açabiliyor. Windows Latest ve Gizmodo‘nun haberlerine göre; Notepad, Office ve diğer programlarda yazdırma penceresini açan kullanıcılar mavi ekran görüyor. Mavi ekran da PC’nin bir problemle karşılaştığı ve yeniden başlatılması gerektiği anlamına geliyor.

Microsoft, PC’de belirli koşullarda yazdırma işleminin mavi ekran problemine yol açabileceği sorunundan haberdar olduğunu belirtiyor. Bu hatayı Windows 10 Destek sayfasında da listeledi. Şirket şu an için bu soruna bir düzeltme yayınlamadı. Web sitesinde “Şu anda araştırıyoruz ve daha fazla bilgi mevcut olduğunda bir güncelleme sağlayacağız.” ifadesi yer alıyor.

Bu sorunun ne kadar geniş bir kullanıcı kitlesine yayıldığı bilinmiyor. Ancak Windows Latest sitesi, birçok kullanıcıdan gelen hata raporuyla karşılaştığını söylüyor. Bu hata muhtemelen Kyocera, Ricoh ve Zebra’nın da aralarında bulunduğu birden fazla yazıcı markasını hedefliyor. Bir okuyucunun siteye yaptığı yoruma göre, dört farklı müşteriden en az 20 doğrulanan vaka belirtildi ve bunlar sadece günün ilk bir saatinde geldi.

Windows kullanıcıları Reddit’ten de konuyla ilgili şikayetlerini dile getiriyor. Bir Reddit kullanıcısı “Bu sorun dört bilgisayarda onaylandı.” dedi. Başka bir yorumcu, “Aynı sorunu yaşayan müşterilerden az önce 3 telefon aldık.” dedi.

Eğer bu sorunla karşılaşırsanız, en kolay çözüm en son Windows güncellemesini geri almaktır. Bunu yapmak için Ayarlar> Güncelleme ve Güvenlik> Windows Güncelleme> Güncelleme Geçmişini Görüntüle> Güncellemeleri Kaldır> Kaldır yolunu izleyin veya yamayı Komut Satırı’ndan elle kaldırın. Bazı Reddit kullanıcıları bunun problemlerini çözdüğünü doğruladı.

Microsoft çalışanı olduğunu iddia eden bir kullanıcı ise, Reddit’te yorum yapanların çalıştığını onayladığı iki geçici çözüm yayınladı. Doğrudan yazdırmayı Komut Satırı’nda etkinleştirebilir veya çalıştırdığınız uygulamaya bağlı olarak bir düzeltme uygulamak için Uyumluluk Yöneticisi aracını kullanabilirsiniz. Her iki süreç de karmaşık, bu nedenle denemek istemeniz hâlinde en iyi seçeneğiniz, Reddit yorumunu dikkatli şekilde okumak olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER