Teknoloji

Windows 10 Aktif Saatler özelliğiyle güncelleme zamanlarının belirlenmesini sağlayacak

windows 10 aktif saatlerMicrosoft’un otomatik Windows 10 güncellemeleri yeni özelliklere ve hata düzeltmelerine erişmek için iyi bir yol olsa da, bu güncellemelerin çalışma veya oyun seanslarını herhangi bir kayıt imkanı vermeden kesmesi ve bilgisayarı yeniden başlatması istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor.

Microsoft, bu konuda kendisine iletilen şikayetleri duymuşa benziyor. Windows Central’da yer alan habere göre, işletim sistemi için önümüzdeki yaz yayınlanacak Yıldönümü Güncellemesi, “Active Hours” (Aktif Saatler) isimli yeni bir özelliği kullanıcılara sunacak.

Windows 10 Aktif Saatler özelliği sayesinde kullanıcılar günün hangi zaman dilimi içinde bilgisayarlarını yoğun biçimde kullandıklarını işaretleyebilecek. Windows, güncellemeleri belirtilen zaman dilimi içinde yüklemekten kaçındı.

Microsoft, böylelikle platformun en sinir bozucu yönlerinden birine çözüm getirmiş oldu. Özelliği aktive etmek için Windows 10’un ayarlar bölümünden “Windows Güncellemeleri” sekmesine ulaşmak ve “Gelişmiş Seçenekler” menüsü üzerinden kullanıcılara uygun bir yeniden başlatma zamanı seçmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER