Teknoloji

Samsung SUHD TV 2016 modelleri Türkiye’de satışta

samsung suhd tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung suhd tvSamsung Electronics Türkiye’de da satışa sunulan 2016 SUHD TV’lerle birlikte “Quantum dot ekran” çağının başlangıcına öncülük ediyor. 49 ila 88 inç aralığında değişen yeni SUHD TV serisini tüm dünyada satışa sunan Samsung, tüketicilerin büyük ve kavisli ekranlara yönelik giderek artan taleplerine karşılık olarak, sektöre öncülük eden 65 inç ve üstü büyük ekran SUHD TV ve kavisli SUHD TV çeşitlerini arttırdı.

Samsung’un 2016 model SUHD TV’lerde Quantum Dot ekranlar kullandığını vurgulayan Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy “Quantum Dot ekranını oluşturan nanometre boyutundaki parçacıkların her biri doğru ve saf renkler ortaya koyarak zamana yenik düşmeyen, en gelişmiş görüntü kalitesini yaratıyor. Samsung’un ikinci nesil ?Quantum Dot’ teknolojisi, 2015 model SUHD TV’lere kıyasla, televizyonun daha az enerji tüketerek daha parlak bir görüntü sunmasını sağlıyor. Artık, tümü maksimum 1.000 nit parlaklık ile 1000 HDR (High Dynamic Range-Yüksek Dinamik Aralık) teknolojisine sahip olan 2016 model SUHD TV’ler, gün ışığının parlaklığında dahi canlı bir renk yelpazesi ile izleyiciye görüntüleri tüm detaylarıyla izleyebilme keyfi sunuyor” dedi.

2016 SUHD TV’lerin geçen yılın TV’lerine oranla yüzde 25 daha fazla renk doğruluğu vaat ettiğinin altını çizen Gürsoy, 20th Century Fox gibi büyük Hollywood film stüdyolarının, en değerli filmlerinin TV’ye yönelik yeniden düzenleme işlerini yaparken Samsung SUHD TV’leri kullandığına dikkat çekti.

Samsung’un 2016 model SUHD TV’ler için ?Ultra Black’ adı verilen yansıma engelleyici özel bir panel geliştirdiğini ve Smart TV kullanıcı deneyimini (UX) de yeniden tasarladığını ifade eden Gürsoy “Samsung, böylece kullanıcılara, ana ekran üzerindeki tek bir menüden en sevdikleri TV programlarına, kaynağı fark etmeksizin ulaşma imkânı tanıyor. Bu kaynaklar TV ve OTT sağlayıcılarını, hatta oyun konsolları ve Blu-ray oynatıcıları gibi bağlı cihazları da kapsayabiliyor” dedi.

Diğer bir Samsung SUHD TV yeniliği ise tek bir uzaktan kumanda ile TV’ye bağlı farklı cihazlar için farklı kumandalar kullanma ihtiyacını ortadan kaldırması. Akıllı TV sistemi, set üstü kutular, Blu-ray oynatıcılar ve oyun konsolları dahil tüm bağlı cihazlar tek bir kumandadan kontrol edilebiliyor.

2016 model SUHD TV’leri doğru renk, parlaklık, kullanım ve tasarım açısından şimdiye kadarki en iyi performansa sahip yeni nesil cihazlar olarak tanımlayan Gürsoy, “Samsung olarak, tüm bu yeni özelliklerle yeni Quantum Dot ekran çağının başlangıcına liderlik etmekten ve TV’nin geleceğine yön veren bu ürünleri dünya ile aynı anda Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturmaktan gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER