Teknoloji

Fransa WikiLeaks kurucusu Julian Assange’ın siyasi sığınma talebini reddetti

julian-assange-030715

WikiLeaks kurucusu Julian Assange, 19 Haziran 2012’den bu yana hayatını Londra’daki Ekvador Büyükelçiliği’nde sürdürüyor. Elçilik binasında bir tür siyasi sığınmacı hayatı süren Julian Assange, başka ülkelerde daha rahat koşullar altında bir siyasi sığınma hakkı elde etmek adına girişimlerini sürdürüyor. Ancak söz konusu girişimlerin Julian Assange adına pek iyi sonuç verdiğini söylemek mümkün değil.

Julian Assange’ın Fransa’ya yaptığı siyasi sığınma başvurusu da, çeşitli gerekçelerle reddedildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın ofisinden yapılan açıklamada, Assange’ın başvurusunun mevcut yasal bilgiler çerçevesinde incelenip değerlendirildiği ve geri çevirildiği belirtildi.

Açıklamada Julian Assange’ın ivedi bir tehdit oluşturmadığı, ancak İsveç’te kendisine yöneltilen cinsel taciz suçlamaları nedeniyle hakkında Avrupa’da geçerli bir yakalama emri bulunduğu da ifade edildi. Fransa’nın Londra Büyükelçiliği de Julian Assange’ın siyasi sığınma başvurusunun reddedildiğine dair ayrı bir açıklama yayınladı.

Fransa’dan gelen red cevabının ardından WikiLeaks’in resmi Twitter hesabından ilginç bir açıklama yapıldı. Açıklamada Julian Assange’ın Fransa’ya siyasi sığınma başvurusu yapmadığı belirtildi. Bu açıklama kafaları karıştırsa da, Julian Assange’ın Fransa’ya gidemeyeceği gerçeğini değiştirmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER