Teknoloji

Fransa’dan Google’a 250 milyon avro ceza

Google Türkiye google fransa

Google Fransa tarafından 250 milyon avro cezaya çarptırıldı. Ülkenin rekabetten sorumlu kurulu, şirketin medya yayıncılarıyla olan ilişkisiyle Avrupa Birliği’nin fikri mülkiyet kurallarını ihlâl ettiğine hükmetti.

Fransa’nın rekabet kurulu , Google’ın uzlaşma işlemlerinin bir parçası olarak karara itiraz etmeyeceğini taahhüt ettiğini belirterek, şirketin aynı zamanda belirli eksikliklere yönelik bir dizi telafi önlemi önerdiğini de sözlerine ekledi.

Ceza, Agence France Presse (AFP) de dahil olmak üzere Fransa’nın en büyük haber kuruluşlarından bazılarının şikayetleriyle başlayan bir davanın sonucunda kesildi. Bu davanın temelinde Fransa’nın çevrimiçi içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir anlaşmazlık bulunuyor.

Anlaşmazlık, Amerikan teknoloji devinin Autorite de la Concurrence tarafından yürütülen büyük bir soruşturmanın sonunda verilen 500 milyon avroluk ilk para cezasına karşı itirazını geri çekmesiyle 2022 yılında çözülmüş görünüyordu.

Fransa’dan bugün gelen açıklamada ise Google’ın yayıncılarla müzakerelerin iyi niyetle yürütülmesi ve şeffaf bilgi sağlanması da dahil olmak üzere, anlaşma anlaşmasında kabul edilen yedi taahhütten dördünün şartlarını ihlal ettiğini söyledi.

Google Fransa tarafından uzlaşma anlaşmasını ihlal etmekle suçlanıyor

Bugün duyurulan ceza için yapılan açıklamada ise Google’ın, yayıncılarla müzakerelerin iyi niyetle yürütülmesi ve şeffaf bilgi sağlanması da dahil olmak üzere, uzlaşma anlaşmasında kabul edilen yedi taahhütten dördünün şartlarını ihlal ettiği belirtildi.

Google’dan Fransa tarafından kesilen yeni cezayla ilgili olarak henüz bir açıklama gelmiş değil. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, şirket cezaya itiraz etmeyecek.

İLGİLİ HABERLER